Geoană propune ca dezbaterea cu Băsescu şi Antonescu să aibă loc miercuri la ASE

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, a declarat că sâmbătă va merge la acţiunile de campanie programate la Brăila şi Tulcea şi a lansat invitaţia ca o dezbatere între candidaţi să aibă loc, miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană propune ca dezbaterea cu Băsescu şi Antonescu să aibă loc miercuri la ASE

Geoană propune ca dezbaterea cu Băsescu şi Antonescu să aibă loc miercuri la ASE (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

El a precizat, sâmbătă, că reia propunerea ca o primă dezbatere pe teme economice şi privind locurile de muncă să aibă loc la Bucureşti, la ASE. Geoană a menţionat că staff-ul său de campanie este la dispoziţia staff-ului lui Traian Băsescu pentru a stabili detaliile, formatul şi moderatorii întâlnirii şi a spus că invită toate televiziunile să transmită această dezbatere.

"Dacă ar fi să fiu ironic, aş spune că invitaţia domnului Traian Băsescu de a avea dezbatere azi (sâmbătă) la Cluj, unde are un miting electoral, ar putea să fie înlocuită de o invitaţie pe care i-aş putea-o face să vină la Măcin, unde am un miting electoral cu publicul PSD. Dar cred că o astfel de dezbatere este mult prea serioasă şi mult prea importantă", a adăugat Geoană.

"De aceea, ceea ce am propus iniţial rămâne valabil, o primă dezbatere pe teme economice la Bucureşti, o a doua dezbatere pe teme de politică externă şi securitate naţională la Cluj, la Babeş -Bolyai, domnul rector Marga deja şi-a exprimat deschiderea pentru a găzdui o astfel de dezbatere şi o a treia pe teme sociale, de educaţie, la Al. I. Cuza de la Iaşi, astfel putând acoperi şi cele trei mari centre istorice şi cele trei mari regiuni ale României", a continuat el.

Geoană a mai spus că el consideră că în acest moment orice joc politicianist în jurul acestui subiect trebuie să înceteze şi că o dezbatere între cei doi protagonişti principali ai acestei campanii trebuie să aibă loc.

"Domnul Băsescu va trebui să răspundă, în această dezbatere şi în această campanie cu privire la mandatul de cinci ani pe care l-a avut şi mai ales despre proiectul pe care-l are, dacă-l are, pentru următorii cinci ani", a menţionat el.

Liderul PSD a precizat că sâmbătă va onora invitaţia colegilor săi din Brăila şi din Tulcea, unde sunt programate acţiuni de campanie.

"Respect programul de campanie al fiecărui contracandidat şi din acest motiv avansăm ziua de miercuri, săptămâna viitoare, pentru o dezbatere la ASE", a mai spus el.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale Traian Băsescu şi Crin Antonescu participă, sâmbătă, la o dezbatere publică ce urmează să fie organizată, de la ora 15.00, la Cluj-Napoca.

Această întâlnire ar urma să fie organizată după ce, joi, Mircea Geoană a declarat că îl invită pe Traian Băsescu la o dezbatere publică, precizând că aceasta ar putea avea loc într-o universitate, de exemplu, şi nu la vreun post de televiziune.

Purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, a anunţat, vineri, că şeful statului a acceptat invitaţia lui Mircea Geoană, de a participa la o dezbatere publică, exprimându-şi disponibilitatea ca acest lucru să se întâmple sâmbătă, între orele 16.00 - 17.00, la Cluj. Voinescu a spus că liderul PSD poate să invite la această dezbatere şi alţi candidaţi.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că Mircea Geoană a greşit că nu l-a invitat şi pe liberalul Crin Antonescu la dezbaterea între candidaţi pe care a solicitat-o, legată de educaţie şi economie. Traian Băsescu a spus că acceptă invitaţia lui Geoană, dar a precizat că nu el a organizat dezbaterea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că este dispus să participe "oriunde, oricând şi oricum" la o dezbatere publică cu Traian Băsescu, Mircea Geoană şi alţi contracandidaţi, doar să fie anunţat de ora şi locul întâlnirii. Antonescu a adăugat că este "cât se poate de dispus" să participe la o astfel de dezbatere, doar să fie anunţat să fie prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici