Geoană propune Guvern PNL-PSD, Antonescu pe Iohannis, iar Băsescu atacă Guvernul de la Grivco

Mircea Geoană a propus, la dezbaterea televizată a primilor trei candidaţi, un Guvern PNL-PSD, Crin Antonescu l-a reconfirmat pe Klaus Iohannis ca preferinţă pentru premier, iar Traian Băsescu a spus că nu vrea un Guvern condus de Iliescu, Hrebenciu, Voiculescu şi Vântu.

32 afișări
Imaginea articolului Geoană propune Guvern PNL-PSD, Antonescu pe Iohannis, iar Băsescu atacă Guvernul de la Grivco

Geoană propune Guvern PNL-PSD (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La întrebarea despre viitorul Guvern, Mircea Geoană a expus preferinţa sa pentru o majoritate PNL-PSD, vorbind despre "deschiderea" electoratului pesedist către liberali.

Crin Antonescu nu a avansat nicio formulă guvernamentală, preferând doar să repete preferinţa pentru Klaus Iohannis ca premier.

Candidatul PNL i-a atacat, în schimb, atât pe Geoană, cât şi pe Băsescu, afirmând că orice om care ajunge într-o poziţie de putere încurajează un model de politician.

"Eu am văzut lângă domnul Băsescu pe doamna Udrea, pe domnul Boc, iar la domnul Geoană pe domnul Hrebenciuc, pe domnul Vanghelie. Eu am propus în discuţia publică un om ca Klaus Iohannis", a adăugat Antonescu.

Băsescu l-a atacat şi el pe Geoană, dar şi pe Antonescu, referindu-se, pe de o parte, la şeful de campanie al lui Geoană, la preşedintele de onoare al PSD şi la vicepreşedintele Senatului propus de PSD.

"Două condiţii trebuie să respecte viitorul Guvern, însă una este obligatorie: să nu fie rezultatul unei înţelegeri făcută la Grivco, cu Voiculescu în capul mesei, cu Iliescu în dreapta lui, cu Hrebenciuc în stânga şi cu Vanghelie pe la uşi", a continuat Băsescu.

Intervenţia sa a fost întreruptă de Geoană, care a spus: "Candidaţi cumva în sectorul 5 şi vă bateţi cu Vanghelie? O să puteţi peste două săptămâni să candidaţi cu domnul Iliescu şi cu domnul Constantinescu, ca foşti preşedinţi".

Traian Băsescu a continuat, reluându-şi discursul: "Primul-ministru trebuie să fie un om onest, neafectat de controlul lui Vântu, să nu ceară consultaţii la telefon de genul: Pot să? Am voie să?".

Şi la această afirmaţie, Geoană l-a întrerupt, cu replica :"Ascultaţi telefoanele? Sau vă dă doamna Udrea listingul?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici