Geoană: PSD Bucureşti şi-a făcut datoria în alegeri. Nu organizaţia a cerut schimbarea lui Vanghelie

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că "problema" de la PSD Bucureşti trebuie rezolvată cât mai repede prin organizarea de alegeri pentru conducerea filialei, precizând că organizaţia şi-a făcut datoria în alegeri şi că nu aceasta a cerut schimbarea liderului său.

182 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD Bucureşti şi-a făcut datoria în alegeri. Nu organizaţia a cerut schimbarea lui Vanghelie

Geoană: PSD Bucureşti şi-a făcut datoria în alegeri. Nu organizaţia a cerut schimbarea lui Vanghelie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Înţeleg că decizia este de a organiza alegeri pentru Bucureşti în următoarele săptămâni sau luni, deci problema trebuie rezolvată tot prin voinţa şi vocea organizaţiei, chiar dacă paraşutezi un comitet de organizare. Ceea ce nu am înţeles foarte bine e dacă această acţiune este împotriva preşedintelui organizaţiei noastre de la Bucureşti sau a fost dată de slaba performanţă de la alegerile anterioare, pentru că la alegerile anterioare, în premieră în ultimii 20 de ani, candidatul PSD, adică eu, am câştigat la Bucureşti, chiar dacă au fost şi voturi liberale. Organizaţia de Bucureşti şi-a făcut datoria, dacă este un alt interes este altceva", a subliniat, într-o emisiune la Realitatea TV, Mircea Geoană, citat de Gândul.

Fostul preşedinte al PSD a adăugat că soluţia normală este ca la organizaţia de Bucureşti să fie organizate alegeri pentru conducerea filialei.

"Cred că cel mai sănătos lucru este ca în cel mai scurt timp cu putinţă să se întoarcă la organizaţie şi să-şi aleagă liderul pe care îl doresc. Dacă din motive pe care sper să le aflăm mai clar nu îl mai vrem pe omul ăsta, organizaţia este cea care decide. Nu organizaţia a cerut să fie schimbat preşedintele PSD Bucureşti", a precizat Geoană.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, în 28 iunie, că, "pentru perioada preelectorală", Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el.

Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, a doua zi, la prima şedinţă a Biroului coordonator impus de CExN la şefia PSD Bucureşti, că Marian Vanghelie rămâne preşedintele organizaţiei, aceasta nefiind dizolvată, el arătând că acest birou coordonator o va ajuta să-şi ridice nivelul politic.

Victor Ponta a declarat, ulterior, că preşedintele de onoare al partidului a văzut în cursul zilei decizia CExN privind Biroul coordonator la Bucureşti, el subliniind că Ion Iliescu a înţeles foarte bine ce votează, doar că nu ştia exact articolul din statut pe care s-a bazat decizia.

La rândul său, Ion Iliescu a admis că biroul organizaţiei PSD Bucureşti a fost dizolvat.

Marian Vanghelie declara, în 30 iunie, că el ştie că este preşedintele Organizaţiei PSD Bucureşti, arătând că, potrivit Statutului, nu poate să fie revocat de CExN, ci doar de Conferinţa organizaţiei.

"Eu ştiu că sunt preşedintele organizaţiei de Bucureşti. Eu sunt preşedinte. Funcţia de preşedinte nu ţi-o poate lua nimeni. Aia ţi-o dă conferinţa şi ţi-o ia conferinţa. Aşa spune Statutul", a explicat Vanghelie.

El a precizat că un articol din Statut vorbeşte de "Birou" şi "nu spune de preşedinţi". "Statutul, prin acel articol care de fapt nu s-a explicat şi nu s-a votat, nu spune de preşedinţi, vorbeşte de Birou. Vă rog să vă uitaţi, preşedinţii nu pot fi suspendaţi. Preşedinţii sunt aleşi de conferinţă şi revocaţi de conferinţă. Numai conferinţa organizaţiei de Bucureşti poate să mă revoce", le-a răspuns Marian Vanghelie ziariştilor la întrebări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici