Geoană s-a întâlnit cu preşedintele Muntenegrului: Un rol esenţial în Balcanii de Vest

Muntenegru are un rol esenţial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea şi pacea, iar acest lucru este şi mai important în perioadele cu tensiuni în regiune, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după întâlnirea cu Jakov Milatović, preşedintele Muntenegrului.

270 afișări
Imaginea articolului Geoană s-a întâlnit cu preşedintele Muntenegrului: Un rol esenţial în Balcanii de Vest

Sursa foto: MediafaxFoto

Mircea Geoană spune că s-a bucurat de reîntâlnirea cu Jakov Milatović, preşedintele Muntenegrului şi, totodată, cel mai tânăr preşedinte ales democratic din lume.

„De la aderarea la NATO, acum şase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic. Muntenegru are un rol esenţial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea şi pacea, iar acest lucru este şi mai important în perioadele cu tensiuni în regiune. Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri (luni - n.r.), împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părţile trebuie să se angajeze în dialog”, spune Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că KFOR va continua să acţioneze imparţial şi să îşi respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menţine un mediu sigur şi stabil.

În plus, Geoană a mai spus că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani şi va continua, prin toate ţările membre şi partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici