Geoană: S-au încercat canale laterale pentru o vizită Ponta-Antonescu în SUA, prin Hrebenciuc

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că în PSD s-au încercat canale laterale pentru organizarea unei vizite a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu în SUA, prin Viorel Hrebenciuc, care sa-l însoţească pe Sorin Oprescu.

576 afișări
Imaginea articolului Geoană: S-au încercat canale laterale pentru o vizită Ponta-Antonescu în SUA, prin Hrebenciuc

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax foto)

Geoană a spus că nu are nevoie de aprobarea nimănui pentru a face vizite în SUA.

El a precizat că a fost în SUA în calitate de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, şi reprezentant al opoziţiei. Geoană a spus că această vizită a fost folositoare României şi opoziţiei.

Geoană a mai spus că în acelaşi timp s-a încercat organizarea unei vizite Ponta-Antonescu în SUA, cei doi urmând să îl însoţească pe Sorin Oprescu, care participa la o conferinţă organizată de primarul oraşului New-York.

El a spus că nu a blocat vizita, menţionând că nu cunoştea această intenţie.

"Adevărul adevărat este că s-a folosit un canal lateral, care a deranjat, încercându-se prin domnul Viorel Hrebenciuc, găsirea unei firme de lobby care să intermedieze această vizită, în loc ca liderii naturali ai opoziţiei să meargă pe uşa din faţă", a spus Geoană.

Comisia de integritate a PSD se pronunţă, duminică, în legătură cu situaţia în partid a lui Mircea Geoană, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 având loc în contextul în care o serie de lideri şi filiale s-au declarat împotriva preşedintelui Senatului.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD a fost sesizată marţi de către preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, după ce BPN decisese înlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar acesta a respins hotărârea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici