Geoană şi Diaconescu s-au înţeles vineri seara pentru funcţia de prim-vicepreşedinte

Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu s-au întâlnit, vineri noaptea, înaintea congresului extraordinar, şi au convenit asupra unui scenariu de sprijin reciproc - Diaconescu se retrăgea din cursă, iar Geoană forţa înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte pentru primul, au declarat surse din partid.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană şi Diaconescu s-au înţeles vineri seara pentru funcţia de prim-vicepreşedinte

Geoană şi Diaconescu s-au înţeles vineri seara pentru funcţia de prim-vicepreşedinte (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Surse din apropierea celor doi lideri ai PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că Diaconescu şi Geoană au căzut de acord să se susţină reciproc la congresul de sâmbătă.

Scenariul pe care cei doi l-au convenit implica înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi a început să fie pus în aplicare în debutul Congresului.

Înaintea dezbaterilor pe marginea eventualelor modificări la statut, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a propus înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, similară celei de prim-vicepreşedinte, în conformitate cu scenariul stabilit.

Propunerea, care urma să fie susţinută de Geoană, nu a mai fost supusă la vot după ce Victor Ponta şi Adrian Năstase au invocat încălcarea deciziei CEXN de vineri, iar Ioan Stan, susţinător al lui Ponta, a invocat absenţa procedurilor de validare a delegaţilor.

Gheorghe Nichita a revenit, spre sfârşitul congresului, vorbind de oportunitatea funcţiei de prim-vicepreşedinte, făcând aluzie la Cristian Diaconescu, însă fără a mai încerca să propună modificarea statutului.

Diaconescu a anunţat, la scurt timp după începerea procedurii de vot, că renunţă la candidatură şi îl susţine pe Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici