Geoană: Singura soluţie decentă, demisia lui Dragnea din PSD. Va rămâne la fel de influent în partid

Senatorul Mircea Geoană spune, referindu-se la condamnarea lui Liviu Dragnea, că "singura soluţie de a repara cât de cât reputaţia grav afectată a PSD ar fi fost ca domnul Dragnea să-şi dea demisia din partid” Geoană afirmând că Liviu Dragnea "va rămâne la fel de influent în PSD".

123 afișări
Imaginea articolului Geoană: Singura soluţie decentă, demisia lui Dragnea din PSD. Va rămâne la fel de influent în partid

Geoană: Singura soluţie decentă, demisia lui Dragnea din PSD. Va rămâne la fel de influent în partid (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte al PSD a afirmat, vineri, la Ploieşti, că în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, acesta ar fi trebuit să demisioneze din partid, nu doar din funcţiile deţinute în PSD şi în Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple astăzi după decizia Înaltei Curţi, chiar dacă este încă una nedefinitivă, dacă la PSD criteriile de integritate nu ar fi de faţadă, cum sunt de fapt şi în cazul Dragnea şi în cazul Şova şi în nenumărate alte cazuri (…) în opinia mea singura soluţie de a repara cât de cât reputaţia grav afectată a PSD ar fi fost ca domnul Dragnea să-şi dea demisia din partid, nu din funcţiile pe care le are în Guvern sau la partid. Această diferenţă între criteriile de integritate anunţate la Congresul care o să aibă loc undeva cândva primăvară spre toamna anului 2016. (…) Efectul politic şi de imagine atunci când omul doi în Guvern, omul doi în cel mai mare partid din România suferă o condamnare, indiferent pe ce motiv, singura soluţie decentă, dacă într-adevăr ai criterii de integritate, este să pleci din partidul căruia i-ai făcut rău. Altceva nu există. Restul este surogat", a afirmat MircMircea Geoanătr-o conferinţă de presă susţinută, vineri după-amiază, la Ploieşti.

Geoană mai spune că Liviu Dragnea "va rămâne la fel de influent" în PSD, dând exemplul altor politicieni care nu mai au funcţii sau chiar au plecat din acest partid, dar despre care fostul lider social-democrat susţine că au în continuare influenţă asupra PSD.

"(Liviu Dragnea - n.r.) Va rămâne la fel de influent în PSD, aşa cum Sebastian Ghiță a plecat din PSD şi rămâne la fel de influent în PSD şi pe lângă Ponta, aşa cum Şova nu mai are funcţie de conducere pe hârtie şi este la fel de influent, pentru că este o încrengătură de interese politice, economice, financiare care-i ţine pe aceşti oameni împreună", a mai spus Geoană.

Senatorul exclus din PSD mai susţine, referindu-se la Liviu Dragnea, că din punctul de vedere al reputaţiei "oricum era într-o fază de declin politic, asta era evident".

Geoană a precizat că nu comentează şi nu analizează deciziile instanţelor de judecată, adăugând că declaraţia premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea este "politicianistă” şi "încearcă să atenueze dauna de imagine şi de reputaţie pe care partidul pe care-l conduce o suferă”.

Liviu Dragnea a anunţat că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

El a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanţei, neştiind însă care va fi motivarea deciziei.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici