Geoană: Susţinem cu PNL şi UDMR un premier independent

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi seară, că la întâlnirea cu liderii PNL, UDMR şi cel al grupului minorităţilor, s-a convenit ideea susţinerii unui premier independent şi a unui guvern de specialişti, urmând ca miercuri să aibă loc discuţii finale cu partidele şi Klaus Johannis.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Susţinem cu PNL şi UDMR un premier independent

Geoană: Am conveinit ideea susţinerii unui premier independent (Imagine: Mediafax Foto/Adriana Neagoe)

"S-a convenit ideea susţinerii unui premier independent şi a unui Executiv alcătuit din specialişti neangajaţi politic până la alegerea unui nou preşedinte al Românei. Noul Guvern va avea mandatul să asigure alegeri libere şi corecte şi restabilirea încrederii mediului economic intern şi internaţional şi a partenerilor sociali într-o bună guvernare în România", a spus Geoană.

El a arătat că a invitat conducerile PNL şi UDMR pentru o rundă finală de consultări, miercuri, la Senat, la ora 11.00, la aceste consultări fiind invitat, pentru o "discuţie clarificatoare", şi primarul Sibiului, Klaus Johannis.

"Mâine (miercuri, n.r.), la ora 11.00, această consultare iniţiată în această seară va avea o rundă finală, sunt convins că cele anunţate vor deveni o realitate politică în România", a spus Geoană.

"Având în vedere eşecul previzibil al discuţiilor de la Cotorceni în scopul găsirii unei majorităţi pentru susţinerea unui Guvern, este evident în acest moment că există o majoritate transparentă în Parlament, capabilă şi dispusă să asigure stabilitate politică şi susţinerea unui Guvern care să organizeze alegeri libere şi corecte", a adăugat Geoană.

El a precizat că marţi seara a avut consultări cu PNL, UDMR şi liderul gurpului minorităţilor naţionale din Parlament, în scopul identificării unei majorităţi transparente pentru susţinerea unui nou Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici