Geoană: Termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia PSD expiră joi la ora 16.00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa CExN, că termenul de depunere a candidaturilor pentru conducerea formaţiunii expiră joi, la ora 16.00.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia PSD expiră joi la ora 16.00

Geoană: Termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia PSD expiră joi la ora 16.00 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat pe cine va avea în echipa cu care va candida, Geoană a replicat că va face acest anunţ până joi la ora menţionată.

CExN al PSD a adoptat cu 42 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres o pe listă care să conţină preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general, vicepreşedinţii şi membrii BPN.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa CExN, că această variantă de modificare a Statutului a întrunit majoritatea voturilor, ea câştigând în faţa unei variante care implica faptul ca preşedintele PSD să fie ales de către Congres, iar toţi ceilalţi membri ai echipei de conducere urmând să fie aleşi de Consiliul Naţional.

Geoană a mai spus că la CExN au fost decise toate elementele care să permită desfăşurarea Congresului de sâmbătă în condiţii impecabile, la Romexpo, unde s-a organizat şi Congresul din 2006.

El a arătat că a răspuns solicitărilor candidatului la şefia PSD, Miron Mitea, secretar general în 2006, privind modul de votare, şi a subliniat că la Congres vor exista toate condiţiile solicitate de candidaţi pentru a nu exista bănuieli sau suspiciuni privind votul delegaţilor.

Geoană a mai spus că o nouă şedinţă a CExN va avea loc vineri, pentru a face o lectură finală proiectului de modificare a Statutului.

Liderul PSD a mai spus că marţi, la sediul central al PSD, vor fi convocate comisiile Statut şi pregătire a documentelor Congresului.

Geoană a mai spus că CExN a agreat ideea ca termenul limită pentru depunerea candidaturilor să expire joi, la ora 16.00.

Anterior, surse din PSD spunea cu CExN a decis, luni, cu majoritate de voturi, ca modalitatea de alegere a viitoarei conduceri a PSD, la Congreul de sâmbătă, să fie votul pe echipe, aşa cum a propus liderul PSD Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici