George Simion: Vlad Voiculescu, „total depăşit de funcţia sa”. Unde ţinteşte AUR dacă se destramă coaliţia de guvernare

  • George Simion crede că România are nevoie de un specialist la conducerea Ministerului Sănătăţii, nu de un politician.
  • Co-preşedintele AUR a declarat că „demiterea lui Voiculescu face parte din normalitate. Era total depăşit de funcţia sa”.
  • George Simion: „Prima măsură care trebuie luată e revenirea la funcţionarea normală a spitalelor”.
2493 afișări
Imaginea articolului George Simion: Vlad Voiculescu, „total depăşit de funcţia sa”. Unde ţinteşte AUR dacă se destramă coaliţia de guvernare

Întrebat la Aleph News pe cine vede în fruntea Ministerului Sănătăţii, co-preşedintele AUR George Simion a răspuns că România are nevoie mai degrabă de un specialist în Sănătate, nu de un om politic.

„La ce criză este şi felul în care a fost adâncită, cu siguranţă vedem pe cineva din afara spectrului politic, un specialist care să aibă credibilitate. Oricine este numit de USR sau PNL nu va avea liniştea necesară pentru a trece peste această situaţie şi pentru a lua nişte măsuri absolut necesare”, a declarat el.

Simion crede că „prima măsură care trebuie luată e revenirea la funcţionarea normală a spitalelor. Nu mai trebuie separate în COVID şi non- COVID. În multe state din Europa s-a revenit la funcţionarea normală şi bolnavii COVID au acces la secţia de terapie intensivă, dar asta nu îi împiedică pe bolnavii cu alte boli să aibă parte de tratament. Asta susţinem, în afara COVID mai sunt multe alte boli.

„Demiterea lui Voiculescu face parte din normalitate. Era total depăşit de funcţia sa”, comentează George Simion.

Dacă Guvernul cade sau coaliţia se destramă, AUR are planurile făcute: „Ne punem la aceeaşi masă şi pentru Ministerul Sănătăţii şi pentru Educaţie. Ministere cheie. Vrem să vedem profesionişti care să ne treacă de această criză. Prea mult am lăsat să se politizeze subiectul acesta al pandemiei”.

La propunerea premierului Cîţu, Klaus Iohannis a semnat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu însă şi numirea vicepremierului Dan Barna ca ministru interimar. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici