Georgian Pop: Am cerut SRI să ne spună de ce legi mai au nevoie pentru o prevenţie antitero mai bună. Am convocat miercuri o şedinţă a comisiei de control asupra activităţii SRI

Preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, Georgian Pop, a declarat marţi că a cerut SRI evaluarea de etapă privind perspectiva riscurilor teroriste pentru România şi a invitat SRI să spună de ce legi are nevoie pentru ca munca de prevenţie să fie mai eficientă.

Georgian Pop: Am cerut SRI să ne spună de ce legi mai au nevoie pentru o prevenţie antitero mai bună (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Georgian Pop a anunţat că a convocat pentru miercuri, la ora 13.00, o şedinţă a comisiei de control asupra activităţii SRI.

"Am solicitat conducerii SRI să ne trimită un document, care este evaluarea de etapă privind perspectiva riscurilor teroriste pentru România şi brigada antiteroristă şi tot sistemul antiterorist din România ce solicitări au privind instrumentele de tip juridic pentru a-şi face treaba de prevenţie mult mai bine", a precizat el.

"Din nefericire ne aflăm într-o menghină foarte complicată. La vest - Bruxelles şi Paris - aceste atentate nu au fost sporadice, ci în cascadă. La fel se întâmplă în est - în Turcia, unde nu au fost evenimente izolate, au fost atentate programate şi executate în cascadă. Sigur, în momentul de faţă în România sistemul de prevenţie pe dimensiunea antiteroristă a fost menţinut pe albastru - precaut, ceea ce însemană un nivel relativ scăzut. Dar vă asigur că menţinerea acestui nivel înseamnă foarte multă muncă de prevenţie. Ofiţerii şi subofiţerii muncesc non-stop pentru a monitoriza şi pentru a preveni să se întâmple ceva la noi în ţară", a afirmat preşedintele Comisiei de control parlamentar asupra activităţii SRI.

El a mai spus că, în urma noului acord UE - Turcia, cetăţenii turci, printre care şi simpatizanţi ai unor grupări teroriste, vor putea intra fără viză în Europa, inclusiv în România.

Totodată, Georgian Pop a subliniat că OUG privind interceptările trebuie îmbunătăţită, iar colaborarea interinstituţională dintre SRI şi DIICOT nu trebuie întreruptă.

"Dacă această ordonanţă este întreruptă pentru o perioadă de timp, consider că e cea mai mare eroare strategică pe care o poate face România", a punctat parlamentarul.

Georgian Pop a trecut în revistă restanţele cu care se confruntă serviciile de informaţii din ţara noastră.

"Nu avem reglementată încă, după foarte mult timp, chestiunea cu cartelele pre-pay. Da, cred că pe zona ameninţării teroriste e o vulnerabilitate pentru noi toţi. Nu avem reglementată legea securităţii cibernetice. Teroriştii între ei comunică în spaţiul virtual. Cred că este o responsabilitate a tuturor, în special a politicienilor, să propunem acele instrumente legislative şi juridice care să asigure echilibrul corect între respectarea drepturilor la viaţă privată, dar şi capacitatea de asigurare a securităţii naţionale a României, în special eficienţă pe antiterorism, astfel încât dreptul la viaţă să fie asigurat", a explicat el.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 13 comentarii
Taguri:
PARLAMENT ,
COMISIA SRI ,
COMENTARII
  • Miki Mauser 24 mar 2016

    Parlamentul, ca reprezentant al vointei alegatorilor, nu poate si nu trebuie sa dea nimanui legi la cerere. Asta ar insemna recunoasterea "pe fata"a faptului ca voturile noastre au fost degeaba si SRI este cu adevarat la conducerea Romaniei.

  • Didos 23 mar 2016

    Si Parlamentul ar trebui sa spuna poporului ,de ce legi mai are nevoie , pentru a baga si mai mult mainile in buzunarele romanilor ( acum se fura cu legea !) cat si pentru a se chiuli si mai mult , si pentru deplasari , fara a se da socoteala cu ce efecte , in lumea mare !

  • mai multa putere tovarasi 23 mar 2016

    pe cand implementarea chipuriloe pentru o mai buna securitate? Urgia abia a inceput, iar porcii iadului se tavalesc de fericire in mocirla ei.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea