Gheorghe Flutur, după Congresul PNL: „Trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS, să facem o analiză, să vedem ce nu a funcţionat”

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că a atras atenţia echipei câştigătoare din PNL să se bucure prudent.
  • De asemenea, acesta a precizat că este nevoie ca cei care au câştigat să întindă o mână şi către ceilalţi liberali care nu au câştigat în cadrul Congresului PNL.
  • „Rolul premierului Cîţu, care este preşedinte de partid acum, este să fie mediator şi să adune oameni în jurul lui.”, a spus Flutur, la Aleph News.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a vorbit şi despre refacerea coaliţiei cu USR PLUS, dar şi despre afirmaţiile lui Ludovic Orban privind încheierea parteneriatului cu Klaus Iohannis.
984 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur, după Congresul PNL: „Trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS, să facem o analiză, să vedem ce nu a funcţionat”

Gheorghe Flutur, după Congresul PNL: „Trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS, să facem o analiză, să vedem ce nu a funcţionat”

„Noi suntem partid de guvernare şi de mâine lumea aşteaptă multe de la noi. Pe de altă parte, trebuie să întindem repede o mână şi către ceilalţi care nu au câştigat. Mai este astăzi o etapă. Cred că va fi o etapă care să echilibreze lucrurile şi Partidul să fie unit. Din partea noastră trebuie să fie mai multă înţelegere, nu aroganţă. A fost o competiţie, uneori dusă la extrem, dar acum ne trebuie înţelepciune să îi adunăm pe toţi, pentru că noi avem alt adversat politic şi nu mai trebuie să existe tabere.”, a spus Gheorghe Flutur, la Aleph News.

Întrebat dacă este posibil ca oameni care l-au susţinut pe Ludovic Orban să fie cooptaţi în structura de conducere a Partidului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a spus că speră ca acest lucru să se întâmple.

„Sunt 2.000 de oameni care vor vota astăzi. Vor înţelege că trebuie un echilibru. Nu poate unul să ia tot şi altul nimic. Nu mi se pare normal. Moţiunile acestea au şi acest risc. Dacă nu ştii să gestionezi după şi în special în primele zile de după, s-ar putea să rămână unii supăraţi şi nu numai. Dar eu sper că nu va fi cazul. Am avut câteva discuţii şi aseară şi azi de dimineaţă. Într-adevăr sunt unii supăraţi, decepţionaţi. Trebuie să îi înţelegem, dar atitudinea noastră trebuie să fie atât de atentă, de coleg bun, de camarazi şi să laşi de la tine în perioada următoare.”

De asemenea, acesta a făcut referire şi la refacerea coaliţiei de guvernare cu USR PLUS.

„Noi avem nevoie de unitate în PNL să putem zilele următoare să vorbim cu USR să verdem ce au de gând, să vină înapoi să facem coaliţia de dreapta. Eu sper să se termine la noi problemele şi supărările. După care mâine vine preşedinta Comisiei Europene.”, a spus acesta.

Întrebat despre o posibilă guvernare minoritară sprijinită de PSD, Flutur a declarat că aceasta ar fi o greşeală.

„Este un fel de guvernare pe sârmă şi cu nişte costuri uriaşe care te face să nu ai curaj să iei nişte măsuri care sunt aşteptate de populaţie. Deci noi trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS şi să facem o analiză să vedem ce nu a funcţionat. Acum nu mai avem premier şi preşedinte două persoane, este una singură. Autoritatea premierului când este preşedinte de partid va fi alta.”, a mai afirmat acesta.

În ceea ce priveşte afirmaţia lui Ludovic Orban, de la finalul Congresului, în care a precizat că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis a luat sfârşit, Flutur a precizat că această declaraţie a fost făcută la supărare.

„Nu poţi să spui aşa ceva, totuşi patru ani ai fost şi tu premier, de câteva ori numit de preşedintele României. Ne-a ajutat acest parteneriat. Eu dau pe seama supărării, dar trebuie să trecem peste asta şi eu sunt convins că vom găsi nişte soluţii în continuare să colaborăm cu Ludovic Orban şi cu apropiaţi de ai dumnealui. Mă încăpăţânez să spun că este cea mai mare greşeală să întorci spatele unui parteneriat cu preşedintele, pentru că alegerile din 2024 nu sunt uşoare pentru noi. Şi ne trebuie acest parteneriat ca să putem să ne recredibilizăm. Noi am pierdut din cauza luptei interne în procente. Dacă vom face lucrurile curajoase pe care le-am promis, putem să recăpătăm nişte procente înapoi. Dacă întorci spatele şi celui mai important pilon din stat, este cea mai mare greşeală.”, a conchis Gheorghe Flutur.

În cadrul alegerilor interne din PNL, Gheorghe Flutur şi-a declarat susţinerea pentru premierul Florin Cîţu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici