Gheorghe Funar: Voi candida pentru funcţia de preşedinte al PRM. Corneliu Vadim Tudor ar putea fi exclus din partid

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, spune că a aflat că ar fi fost exclus din partid de către Corneliu Vadim Tudor, însă susţine că acest lucru este nestatutar şi afirmă că va candida la preşedinţia partidului la Congresul de la Alba Iulia, la care se va discuta excluderea lui Vadim Tudor.

691 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Funar: Voi candida pentru funcţia de preşedinte al PRM. Corneliu Vadim Tudor ar putea fi exclus din partid

Gheorghe Funar (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Gheorghe Funar a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că filiala PRM Cluj şi mai multe filiale au anunţat că îl propun pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congresul Extraordinar care va avea loc, sâmbătă, la Alba Iulia.

"Voi candida pentru că este nevoie de PRM, în condiţiile actuale, când Ungaria este aproape să ne ia Ardealul. Am aflat că C.V. Tudor m-ar fi exclus din partid, dar acest lucru nu este legal şi statutar, nu putea să mă excludă pentru că Biroul Permanent la care face dânsul referire, nu a avut loc. C.V. Tudor confundă PRM cu căţeii din curtea partidului sau din curtea sa personală, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marcă înregistrată la OSIM", a spus Funar.

Potrivit acestuia, la Congresul Extraordinar al PRM de la Alba Iulia se va pune în discuţie excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi i se va cere acestuia să renunţe la mandatul de europarlamentar.

"Colegii au vrut mai demult să îl excludă, dar eu m-am opus pentru că este membru fondator al PRM şi preşedinte al partidului de 22 de ani", a spus Gheorghe Funar.

Întrebat dacă va candida la Congres împotriva lui Corneliu Vadim Tudor pentru funcţia de preşedinte al partidului, Funar a susţinut că acesta nu va avea "curajul" să se prezinte la manifestare.

"Dacă vine şi candidează, eu am spus că nu voi candida împotriva lui, dar nu va veni la Congres, nu are curajul să vină. Pe fond, este un laş", a spus Gheorghe Funar.

Declaraţia lui Funar se referă la un comunicat semnat "Biroul de Presă al PRM" publicat, joi, în Ziarul Tricolorul.

"Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei P.R.M., punîndu-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari – Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid. Acesta, oricum, nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formaţiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcţia de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atât la ultimele cicluri de alegeri (2%), cît şi în fruntea Filialei Cluj", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici