Gheorghe Nichita a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui

  • Fostul primar din Iaşi Gheorghe Nichita a fost încarcerat marţi la Penitenciarul Vaslui, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi s-au pronunţat în dosarul „Amanta”.
  • Fostul primar Gheorghe Nichita se întoarce, pentru 5 ani, la închisoare.
594 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui

IPJ Vaslui anunţă că poliţiştii vasluieni au pus în aplicare marţi un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în municipiul Vaslui.

„Pe numele acestuia, Tribunalul Iaşi a emis astăzi, 30 august 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe o perioadă de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de <instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată>”, arată poliţiştii din Vaslui.

Persoana a fost depistată de poliţişti în municipiul Vaslui şi a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi dusă la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanţa judecătorească.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi s-au pronunţat marţi în dosarul „Amanta”. Fostul primar Gheorghe Nichita se întoarce, pentru 5 ani, la închisoare. Fostul primar fusese condamnat iniţial la 5 ani şi 2 luni de închisoare, însă sentinţa a fost desfiinţată, în condiţiile în care unele fapte s-au prescris.

Pentru instigare la abuz în serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a fost majorat de la 4 ani la 5 ani închisoare.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de închisoare.

Totodată, instanţa a majorat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de primar de la 4 ani la 5 ani.

Sentinţa Curţii de Apel Iaşi în dosarul „Amanta” este definitivă.

În urmă cu 7 ani, Nichita, pe atunci primar, a fost acuzat că şi-a spionat amanta din Primărie, inclusiv cu ajutorul unor angajaţi ai Poliţiei Locale.

Fostul primar a ieşit din închisoare anul trecut, după ce a fost condamnat pentru luare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici