Gheorghe Nichita, din arest la domiciliu sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul edilului suspendat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, în dosarul în care este suspectat că ar fi primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu.

211 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita, din arest la domiciliu sub control judiciar

Gheorghe Nichita, din arest la domiciliu sub control judiciar (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în ceea ce îl priveşte pe primarul suspendat al municipiului Iaşi, în dosarul în care Gheorghe Nichita este judecat pentru că ar fi primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, judecat şi acesta pentru dare de mită.

În ceea ce îl priveşte pe Tiberiu Urdăreanu, acesta rămâne cercetat sub control judiciar însă magistraţii i-au ridicat interdicţia de a părăsi România.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită.

Primarul suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita, este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului "Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi”, care privea fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi scăderea gradului de poluare, finanţat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iaşi, a pretins şi primit de la ceilalţi inculpaţi mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câştigarea licitaţiei de către asocierea UTI - IBC şi semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum şi pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiţii, susţin procurorii DNA.

Totalul sumelor şi al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, arată procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici