Ghişe: Cine vrea unitatea dreptei, să se înscrie în PNL. Mimarea iubirii dreptei este făţărnicie

Senatorul Ioan Ghişe a declarat, luni, că cine doreşte unitatea dreptei trebuie să se înscrie în PNL, iar mimarea iubirii dreptei politice, din partea celor care de bună voie au plecat din PNL sau a altora, reprezintă ”făţărnicie şi interes personal pentru a-şi negocia viitoare funcţii publice".

590 afișări
Imaginea articolului Ghişe: Cine vrea unitatea dreptei, să se înscrie în PNL. Mimarea iubirii dreptei este făţărnicie

Ioan Ghise (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ghişe a anunţat, într-o conferinţă de presă, că îşi menţine candidatura la şefia PNL, iar despre Klaus Iohannis a spus că este "un contracandidat".

În plus, Ioan Ghise a ţinut să precizeze că negocierile care se duc zilele acestea pentru "unitatea dreptei" nu respectă Statutul partidului.

"Începând cu luni, 26 mai, Biroul Politic al PNL este demisionar, are rolul, până la Congres, să exercite gestiunea curentă a partidului şi să organizeze Congresul. Tot ceea ce în aceste zile se negociază, alianţe, fuziuni şi orice altceva, este o încălcare a Statutului", a spus el.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a arătat că toţi cei care cred în valorile dreptei şi se revendică politic de dreapta se pot înscrie în PNL, partid de dreapta care a contribuit de 140 de ani la crearea statului român.

"Astfel, se poate realiza într-o singură zi unitatea dreptei politice şi, instantaneu, PNL ar deveni singurul partid al dreptei, iar unitatea dreptei ar fi realizată pe drept", a spus senatorul liberal, precizând că preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a arătat clar ce este de făcut, şi anume menţinerea denumirii şi a indentităţii doctrinare a PNL, fuziunea putându-se face doar prin absorbţia altor partide.

Potrivit lui Ioan Ghişe, aceasta este singura poziţie corectă pe care liberalii trebuie să o aibă.

"Mimarea iubirii dreptei politice, din partea celor care de bună voie au plecat din PNL sau a altora, reprezintă doar făţărnicie şi interes personal pentru a-şi negocia viitoare funcţii publice", a mai spus Ghişe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici