Ghişe şi-a anunţat candidatura independentă la prezidenţiale: Sper să am şanse să intru în turul doi

Senatorul Ioan Ghişe a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să candideze ca independent la Preşedinţia României şi că doreşte să strângă, cât se poate de repede, peste 200.000 de semnături, el precizând că speră să inte în turul doi.

318 afișări
Imaginea articolului Ghişe şi-a anunţat candidatura independentă la prezidenţiale: Sper să am şanse să intru în turul doi

Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

”Aduc la cunoştinţa opiniei publice intenţia de a candida ca indepedent la Preşedinţia României, cu scopul de a reda cetăţenilor români speranţa că suveranitatea poporului, demnitatea fiecărui cetăţean, votul său, principialitatea şi moralitatea politică vor fi garantate şi promovate ca valori fundamentale în România”, a anunţat senatorul.

Potrivit lui Ioan Ghise, ”votul fiecărui cetăţean trebuie asigurat şi respectat ca fundament al construcţiei democratice a statului român”.

”Trebuie să promovăm unitatea cetăţenilor români, pentru armonie socială, dezvoltarea ţării şi bunăstare. Competenţa, expertiza şi experienţa politică le pun în slujba cetăţenilor, pentru a-i servi în mod cinstit, onest, demn şi onorabil. Mă ofer să fiu garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării. Voi acţiona pentru promovarea valorilor româneşti ca fundament al intereselor naţionale”, a spus Ghişe.

El a precizat că preşedintele României trebuie să fie cu adevărat mediatorul între societatea civilă şi autorităţile publice.

Întrebat pe cine va susţine în turul doi la prezidenţiale, Ioan Ghişe a răspuns: ”Cu ajutorul cetăţenilor care m-au stimulat, m-au convins şi împins să depun această candidatură, sper să am şanse să intru în turul doi şi mă voi susţine pe mine”.

Despre sursele de finanţare în campania electorală pentru Preşedinţie, Ghişe a declarat: ”Acum, când vorbim, nu am niciun ban, dar ştiu din experienţă că, atunci când campaniile electorale avansează, pe măsură ce se conturează favoriţii, vin şi donaţii şi sponsorizări. Pentru mine, acum, capitalul principal este încrederea cetăţenilor”.

Despre candidatura liderului PNL, Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale, Ioan Ghişe a precizat că a exprimat această opinie la congresul partidului.

”Apreciez că cetăţenii au nevoie de cetitudini, şi nu de improvizaţii. Cei care după 22 de ani îşi dau seama că sunt liberali în spirit, suflet şi în practică, doar dacă întâi li se oferă o funcţie de vârf în politica românească, personal îi consider oportunişti”, a spus Ghişe.

Ioan Ghişe a arătat că motivele care l-au determinat să părăsească, după mai mult de 15 ani, Partidul Naţional Liberal, a fost faptul că în ultimile şase luni PNL a luat ”trei mari decizii strategice fundamental greşite, întorcând spatele cetăţenilor”, respectiv ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare, precum şi decizia de fuziune cu PDL.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să demisioneze din partid, nemulţumit de decizia conducerii de a fuziona cu PDL şi de a-l desemna pe Klaus Iohannis candidat la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici