Gigi Becali candidează la Preşedinţia României - VIDEO şi GALERIE FOTO

Liderul PNG, George Becali, a declarat, sâmbătă, că a strâns 270.000 de semnături pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţia României şi a precizat că sloganul său electoral va fi "Credinţă, nădejde şi dragoste".

525 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali candidează la Preşedinţia României - VIDEO şi GALERIE FOTO

Gigi Becali candidează la Preşedinţia României (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Becali speră că va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, dacă Traian Băsescu nu va candida, liderul PNG indicându-l drept contracandidat pe Mircea Geoană.

"Dacă nu candidează Traian Băsescu, iau în calcul intrarea în turul doi, pentru că nu văd cine mă poate învinge pe mine. Dacă Traian Băsescu candidează, sper la locul trei", a explicat Becali, care le-a spus ziariştilor că nu a primit binecuvântare din partea mamei lui pentru a candida în cursa prezidenţială.

Cu toate acestea, el crede că "poate bate PNL şi pe Crin Antonescu". El a promis că nu-şi va ataca contracandidaţii, menţionând că şi-a propus să cheltuiască în campania electorală aproximativ 100.000 de euro.

"Daţi-mi zece ani de mandate şi veţi vedea o Românie, pe care o va iubi Dumnezeu!", a spus Becali, adăugând că, după zece ani de mandate, ar putea să facă "o Românie spirituală", în care nu ar mai exista cazinouri, jocuri de noroc şi sex-shop-uri.

Europarlamentarul Becali a lăudat viaţa de la Bruxelles, în comparaţie cu "barbarismul" din România. El a spus că acolo "totul este programat", iar seara "nu poţi să faci păcate", pentru că "nu ai unde să te duci".

"La noi sunt şi femei frumoase, acolo (la Bruxelles n.r.) şi femeile parcă le-a făcut Dumnezeu ca să nu ispitească!", a opinat liderul PNG-CD.

Becali consideră că vocea lui este ascultată la Bruxelles: "Eu vă asigur că vocea mea este ascultată acolo, iar când Becali trece e privit prin Parlamentul Europei".

Video Stirileprotv.ro

În altă ordine de idei, candidatul şi-a arătat nemulţumire faţă de faptul că în România funcţionează 50 de cazinouri, iar "infractorii-martori sunt sub acoperire" pot să dea declaraţie la poliţie, astfel încât să fie arestaţi preşedinţi de partid. "Noi suntem o ţară a Diavolului dacă infractorii sunt crezuţi. Vreau zece ani de mandate, pentru că cinci nu-mi ajung ca să fac curăţenie în ţara asta", a adăugat Becali.

Candidatul s-a mai pronunţat împotriva legalizării prostituţiei şi a consumării de droguri. "Legalizăm şi prostituţia, şi drogurile şi facem ţară lui Dracu'… Alegeţi-l pe el (Băsescu n.r.), dacă vreţi prostituţia", a spus Becali, care a promis că nu-şi va face niciodată paşaport biometric. "Chiar dacă îmi taie capul la familie, nu-mi fac paşapoarte biometrice, că pe Dracul în documentele mele nu-l bag", a spus candidatul PN-GCD la preşedinţie.

George Becali a avut şi un moment în care a recunoscut că s-ar putea să nu câştige alegerile prezidenţiale: "Probabil că nu voi câştiga alegerile anul acesta, dar cu durere în suflet o spun că, ce se întâmplă în România e ţară de barbarism".

În legătură cu politica de alianţe pe care PNG-CD o va face, Becali a precizat că acest subiect va fi discutat de partid după alegerile prezidenţiale şi în funcţie de cine va câştiga aceste alegeri. El a mai spus că are o "relaţie bună " cu Vadim Tudor şi a apreciat că "aşa cum spunea un neamţ, România fără Becali e ca fotbalul fără minge".

Becali a făcut aceste declaraţii după o şedinţă a Consiliului Naţional al PNG-CD, care s-a ţinut la reşedinţa sa.

Conferinţa de presă în care şi-a anunţat cadidatura a început cu câteva minute de întârziere, timp în care europarlamentarul nu ştia dacă să stea pe scaun sau în picioare, alături de reprezentanţii partidului, pentru a face declaraţiile de presă.

Cum microfoanele televiziunilor erau pe o masă aflată în faţa sa, a existat şi un moment în care Becali a încercat să improvizeze un pupitru, pentru ca microfoanele să fie aproape de el. "Aduceţi-mi un pupitru, aşa cum are Băsescu la Cotroceni", a cerut candidatul şi împreună cu unii dintre colaboratori a adus o masă, pe care a pus-o peste altă masă, pentru a face un pupitru improvizat.

În final, Becali a ales să stea în picioare, iar microfoanele televiziunilor să fie ţinute de simpatizanţii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici