Gitenstein: Salut raportul MCV, împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitate şi prescripţie

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat pentru MEDIAFAX că SUA împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început.

247 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Salut raportul MCV, împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitate şi prescripţie

Gitenstein: Salut raportul MCV, împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitate şi prescripţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ambasadorul precizează într-o declaraţie pentru MEDIAFAX că salută raportul MCV publicat miercuri.

"Guvernul şi în special Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Codruta Kovesi, au merite pentru aceste realizări semnificative. Îi aplaudăm pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi echipa sa devotată de procurori pentru campania lor continuă împotriva corupţiei, şi tot astfel salutăm şi alte instituţii şi indivizi curajoşi care muncesc pentru consolidarea statului de drept în România", spune el.

Ambasadorul subliniază comentariile din raport referitoare la necesitatea unor procedueri eficiente privind confiscarea bunurilor. "Acesta este un domeniu în care am asistat Guvernul român în trecut şi suntem pregătiţi să facem la fel şi în viitor. Sunt optimist pe baza declaraţiilor opoziţiei că acum se pare că va apărea o iniţiativă a ambelor părţi privind confiscarea bunurilor", spune el.

"Împărtăşim de asemenea îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început. Ambele probleme au complicat în nod nenecesar lupta împotriva corupţiei la nivel înalt", consideră Mark Gitenstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici