Gitenstein spune că nu poate vorbi de planurile IBM, dar România atrage în IT prin costurile reduse

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, că nu are informaţii despre planurile IBM în România, dar a precizat că ştie că firmele de IT sunt interesate de România datorită costurilor reduse.

219 afișări
Imaginea articolului Gitenstein spune că nu poate vorbi de planurile IBM, dar România atrage în IT prin costurile reduse

Gitenstein spune că nu poate vorbi de planurile IBM, dar România atrage în IT prin costurile reduse (Imagine: Shutterstock)

"Nu am detaliile despre acest subiect (n.red. planurile companiei IBM în România), dar ştiu că România este un mediu foarte atractiv pentru investitorii în domeniul IT. Aveţi nişte tineri sclipitori. Fiul meu lucrează la Microsoft, la Redmond, Washington. Şi a treia cea mai vorbită limbă acolo este româna, deoarece aveţi foarte mulţi ingineri de software acolo. Frumuseţea a ceea ce companiile de hi-tech vor să facă aici - şi îmi imaginez că este şi planul IBM - este că e mult mai ieftin ca oamenii să lucreze de aici decât de la Redmond. Aşa că, de ce să nu construieşti ceva aici", a explicat Gitenstein.

El a adăugat că nu este pregătit să discute subiectul. "Ar trebui să aşteptaţi până când IBM îşi face publice planurile", a spus el.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat oficial în cadrul conferinţei de presă cu Hillary Clinton, deschiderea unei fabrici IBM în România, el spunând că România aşteaptă şi alte investiţii de acest gen.

"SUA sunt deja unul dintre cei mai importanţi investitori străini în economia românească. Aşteptăm să creştem volumul acestora, incluzând deja luata decizie privind o fabrică IBM care va fi creată în România şi care este de aşteptat că va genera circa 3.000 de locuri noi de muncă", a spus Baconschi, referindu-se la centrul IBM.

El a adăugat că există un "dialog coerent politic, în sectoarele energiei, afacerilor strategice, în temele transatlantice şi în cadrul NATO".

"Avem suficientă încredere politică, ne ştim foarte bine şi am vrea să vedem mai multe companii americane investind în România", a adăugat el "Şi noi am vrea", a răspuns Hilary Clinton.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat pentru MEDIAFAX că nume mari din industria IT&C, precum IBM, Oracle, Dell şi Ericsson, intenţionează să aloce fonduri importante pentru dezvoltarea operaţiunilor din România, investiţiile urmând să fie susţinute şi de o schemă de ajutor de stat pe care Ministerul Comunicaţiilor o pregăteşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici