Gorghiu: Am discutat cu colegi ai lui Gabriel Oprea, pe unii i-am convins să susţină programul PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că liberalii au avut discuţii cu partidul lui Mircea Geoană şi cu UDMR, dar şi cu colegi ai liderului UNPR, Gabriel Oprea, precizând că ”pe unii dintre aceştia i-au convins că merită să susţină programul de guvernare al PNL”.

827 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Am discutat cu colegi ai lui Gabriel Oprea, pe unii i-am convins să susţină programul PNL

Gorghiu: Am discutat cu colegi ai lui Gabriel Oprea, pe unii i-am convins să susţină programul PNL

Cu toate acestea, Alina Gorghiu a precizat că în PNL s-a stabilit să nu se mai avanseze termene privind depunerea unei moţiuni de cenzură, până când nu vor fi siguri că au acea majoritate care să le permită schimbarea Guvernului Ponta.

”Am creat o aşteptare foarte mare, vorbind despre venirea la guvernare. (..) Vom vorbi atunci când o vom avea. Nu vreau să mai spun despre moţiunea de cenzură din nou avansând un termen sau să o depunem doar ca exerciţiu de imagine (..) A vorbi despre un lucru foarte mult şi a ridica aşteptările electoratului care îl detestă pe Ponta nu e un lucru bun, e mult mai sănătos să facem negocieri, să găsim formuila corectă pentru formula de guvernare”, a spus Gorghiu la Realitatea TV.

Ea s-a referit la negocierile pe care PNL le are în acest moment cu formaţiunile parlamentare. ”L-am auzit pe domnul Geoană că este pregătit să vorbească pe programul de guvernare. Vom sta de vorbă cu toţi colegii din această formaţiune şi cu toţi colegii care au disponibilitatea de a susţine programul nostru”, a mai arătat Alina Gorghiu, precizând că liberalii au avut discuţii şi cu UDMR şi le va continua.

Întrebată dacă a avut discuţii şi cu Gabriel Oprea, liderul UNPR, Alina Gorghiu a arătat că Oprea a avut poziţii publice în care a afirmat că nu doreşte să ajute la schimbarea actualului Executiv.

”Dar am discutat cu colegi de-ai domniei sale, şi pe unii i-am convins că merită să susţină acest program de guvernare. În momentul în care vom avea această majoritate, vom depune moţiunea de cenzură”, a afirmat Gorghiu, precizând a avut o discuţie astăzi, în BPN, în care atât ea cât şi Vasile Blaga le-a solicitat celor din conducerea partidului să nu mai avanseze tot felul de date în calendar, privind moţiunea de cenzură, pentru că ”nu le face neapărat bine”.

”Avem toate condiţiile bifate, mai puţin majoritatea parlamentară, pentru a ajunge la putere”, a ţinut să menţioneze copreşedinta PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici