Gorghiu: Anticipatele, o soluţie sănătoasă, greu de realizat. Guvern PNL minoritar, puţin probabil

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că susţine în continuare că alegerile anticipate ar fi varianta cea mai sănătoasă pentru România, dar este greu de realizat, adăugând că şi-ar dori un guvern al PNL, minoritar, însă este puţin probabil.

134 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Anticipatele, o soluţie sănătoasă, greu de realizat. Guvern PNL minoritar, puţin probabil

Gorghiu: Anticipatele, o soluţie sănătoasă, greu de realizat. Guvern PNL minoritar, puţin probabil (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebată, într-o emisiune la Digi24, care este cea mai bună variantă de guvern, Gorghiu a spus că, în continuare crede că ideea cea mai bună, mai sănătoasă, este cea a alegerilor anticipate.

"Mai este o variantă pe care am avansat-o în urmă cu ceva vreme: ideea anticipatelor mie nu mi-a ieşit din minte. În continuare cred că este ideea cea mai bună, cea mai sănătoasă. În administraţie nu se mişcă nimic, toată lumea din administraţia centrală, vâzându-l pe Victor Ponta în situaţia neplăcută pentru domnia sa, dar şi pentru România, aşteaptă ca Victor Ponta să plece. Pe de altă parte, Parlamentul este la cea mai scăzută cotă de popularitate. Dacă am face anticipate, am vorbi de un Parlament mai suplu, cu norme de etică. Mi-aş dori o resetare a scenei politice şi cred că alegerile anticipate reprezintă cea mai sănătoasă soluţie. Trebuie să generăm un moment zero, dar este puţin probabil", a spus Gorghiu.

"Cred că este necesar să punem punct şi să recreăm un cadru firesc între puterile statului, preşedintele are un guvern ostil, guvernul are un partid sau o coaliţie care se pare că îi dă peste mânuţă lui Ponta, cel puţin în cazul Codului fiscal, avem un Parlament care este defazat în faţa politicii guvernamentale, reglementează Guvernul şi nu Parlamentul, suntem într-o stare de permanent în conflict între instituţiile statului, atunci o pârghie care să scoată ţara din această situaţie ar fi alegerile anticipate, dar e greu de realizat", a continuat liderul PNL.

Ea a spus că, în această situaţie, i-ar plăcea un guvern PNL, minoritar, dar este puţin probabil, pentru că e nevoie de susţinere parlamentară.

"Mi-ar plăcea un guvern al PNL, de ce nu, formula... aş prefera un guvern minoritar până la alegeri, evident. E puţin probabil, pentru că este nevoie de voturi, de susţinere parlamentară (...). De la dorinţă la putinţă este cale lungă", a adăugat Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici