Gorghiu: Aş face o Constituantă cu viitorul Parlament. Nu vreau să peticim actuala Constituţie, aş lua-o de la zero

Alina Gorghiu a declarat că o revizuire a Constituţiei în 2016 nu este indicată pentru că ar fi gândită în termeni electorali şi a precizat că soluţia ar fi ca viitorul Parlament să fie Constituantă şi să facă o nouă Lege fundamentală, de la zero, în loc să-o peticească pe cea în vigoare.

417 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Aş face o Constituantă cu viitorul Parlament. Nu vreau să peticim actuala Constituţie, aş lua-o de la zero

Gorghiu: Aş face o Constituantă cu viitorul Parlament. Nu vreau să peticim actuala Constituţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Nu este nevoie de o regândire a Constituţiei, eu aş face o Constituantă cu viitorul Parlament legitim votat şi aş lua-o de la zero cu Constituţia României. Pur şi simplu aş face o Constituantă, nu aş petici (...) Aş face un lucru bine făcut, cum spune preşedintele (Kalus Iohannis –n.r.) şi aş pune cap la cap totate lucrurile care nu au mers bine, aş încerca să ajustez şi să pun în corelaţie deciziile CCR", a declarat, luni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la Digi24.

Alina Gorghiu a mai spus că acesta este unul dintre principalele obiective asumate de PNL într-o viitoare legislatură.

Ea a mai comentat că nu este momentul pentru modificarea Legii fundamentale, întrucât ar fi tratată în "cheie electorală", dar şi pentru că actualul Parlament şi-a pierdut orice legitimitate, motiv pentru care liberalii au şi susţinut varianta alegerilor anticipate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici