Gorghiu: Cine nu se va adapta la noua realitate a partidului, va fi în mod natural respins

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit, sâmbătă, în Consiliul Naţional al partidului de la Piteşti, despre ”marele şi noul PNL”, rezultat din fuziunea cu PDL, arătând că cine nu va puteasă se adapteze la această nouă realitate va fi în mod natural respins de noul organism care funcţionează bine.

175 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Cine nu se va adapta la noua realitate a partidului, va fi în mod natural respins

Gorghiu: Cine nu se va adapta la noua realitate a partidului, va fi în mod natural respins (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Ştiu că nu vom face de multe ori greşeala de a ne raporta dual la noul Partid Naţional Liberal. Începînd de anul trecut suntem împreună şi suntem un singur partid: marele şi noul Partid Naţional Liberal. Cine nu va putea să se adapteze la această nouă realitate va fi în mod natural respins la margine de acest nou organism, care funcţioneaza din ce în ce mai bine”, le-a transmis Gorghiu delegaţilor la Consiliul Naţional al partidului.

Ea a mai arătat că în noiembrie 2014, PNL a fost validat electoral ca nouă structură politică şi, în acelaşi timp, li s-a transmis şi un alt mesaj, acela de a se deschide către noua generaţie, către societatea civilă.

”Avem o echipă foarte puternică, dar nimic nu trebuie să ne oprească în a o face şi mai competitivă. Avem obligaţia, acum că avem finalizat programul de guvernare, să gândim strategia de guvernare a PNL în beneficiul României, pentru că parcursul PSD la guvernare este haotic. Rolul PNL, aşa cum îl văd eu, este de a imprima politicilor publice o viziune despre ceea ce trebuie să fie România în perioada imediat următoare, dar şi în următorii 5 ani, 10 ani, 20 de ani. Rezolvarea se află în mediul privat, în încurajarea iniţiativei, a antreprenorilor şi a oamenilor de
afaceri”, a precizat Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai arătat că în mediul online există o categorie de comentatori denumiţi trolleri.

”Ei nu fac altceva decât să paraziteze negativ şi intenţionat postările şi articolele altora, deformându-le, prin abuz, înţelesul şi intenţia. Ei bine, mediul de afaceri are nevoie de un singur lucru. Să nu mai fie trollat de către statul român, cu impozite mari, cu supra-taxe care mai de care mai originale, cu multe controale abuzive şi măsuri absurde, cum a fost Ordonanţa bacşişului”, a adăugat copreşedintele liberal.

Potrivit Alinei Gorghiu, PNL are datoria să ducă o bătălie ”împotriva unei puteri politice care ignoră sau, cum s-a întâmplat la ultimele alegeri, calcă în picioare drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

”Nu trebuie să uităm şi să acceptăm acest lucru nici măcar în momentele noastre de sărbătoare. Nu putem cinsti mai bine cei 140 de ani de la naşterea PNL şi să aniversăm mai frumos un an de la lansarea proiectului de fuziune decât arătându-ne respectul faţă de cei care prin încrederea lor, ne menţin în fruntea politicii româneşti: cetăţenii României. În fond, PNL s-a născut şi a renăscut de atâtea ori pentru că mereu a avut un proiect pentru ţară. Iar astazi PNL are iar un proiect foarte bun de ţară! Vă îndemn să fim iarăşi puternici prin noi înşine pentru România, să ne recăpătăm spiritul de învingători!”, a spus ea.

Alina Gorghiu a vorbit şi despre modificările la statut care vizează criteriile de integritate.

”Partidul Naţional Liberal ridică din nou standardele în politica din România. Modificările pe care le operăm, astăzi, în Statutul partidului sunt necesare şi fac din Partidul Naţional Liberal, încă o dată, un vârf de săgeată pentru reforma clasei politice. Nu există un alt partid care să internalizeze atât de profund integritatea. Pentru acest lucru PNL trebuie să fie felicitat şi luat ca model”, a spus copreşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici