Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că data de 4 mai, la care CCR judecă solicitarea privind alegerile locale în două tururi, importantă nu numai pentru PNL, va fi „un succes”, afirmând că decizia CCR ar trebuie pusă în aplicare prin OUG.

2285 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG

Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Data de 4 mai, o dată foarte importantă pentru PNL. Nu are importanţă cine a făcut sesizarea, ce instituţie a acceptat şi cine a transmis la CCR. Este o dată care, cred eu, nu are relevanţă doar pentru PNL sau pentru alte instituţii din România, ci relevanţa ei este raportată la sistemul democratic de alegeri din România. Sunt absolut convinsă că data de 4 mai va fi un succes prin soluţia pe care o va pronunţa CCR” a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că cea mai rapidă cale de aplicare a deciziei CCR, în cazul în care judecătorii vor decide că alegerea primarilor într-un singur tur este neconstituţională, este emiterea unei OUG de Guvernul Cioloş.

"Categoric că o decizie favorabilă pe tema aceste excepţii pe data de 4 mai nu poate fi altfel rezolvată în timp util altfel decât prin OUG. Dar vreau să vă spun că n-aş mai crede că avem un guvern tehnocrat în România care preferă să rămână pasiv pe o temă atât de importantă în România privitoare la democraţia din România, dacă nu şi-ar asuma punerea în aplicare de urgenţă a unei hotărâri venite din partea CCR care este obligatorie pentru toată lumea”, a afirmat Gorghiu, întrebată dacă decizia CCR privind alegerile locale în două tururi ar trebui aplicată prin OUG sau printr-un act al Parlamentului.

Alina Gorghiu a mai spus că, în Parlament, impasul aplicării deciziei CCR ar fi unul evident, afirmând că refuză să creadă că „cel care vrea să facă acest lucru rapid şi anume Guvernul va refuza să pună în aplicare hotărârea.

Judecătorii Curţii Constituţionale vor discuta sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur în şedinţa de miercuri, 4 mai, cu două zile înainte de startul campaniei electorale.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Tribunalul Bucureşti a decis transmiterea către CCR a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucureşti vine în cadrul unui proces deschis de jurnalist, care şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici