Gorghiu, despre majorarea salariilor: Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că Guvernul Ponta a atras România în spirala populismului, creând iluzia unor creşteri salariale majore, care însă nu pot fi aplicate simultan, oricât de legitime ar fi revendicările diverselor categorii de bugetari.

950 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre majorarea salariilor: Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului

Alina Gorghiu (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creşteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care îşi doreşte cu orice preţ să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoinţa oamenilor şi a declanşat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii şi se pare că va continua cu profesorii şi cu poliţiştii", a declarat Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Gorghiu mai spune că, în ceea ce priveşte situaţia medicilor, guvernul a ignorat până în ultima cilpă protestele angajaţilor din sistemul sanitar care s-au solidarizat. "Este de neînţeles, însă, de ce un Guvern care îşi laudă neîncetat performanţele economice a ignorat situaţia medicilor până când lucrurile au ajuns într-un punct critic", afirmă liderul liberal.

Copreşedintele PNL mai spune că lucrurile nu se vor opri aici, iar invitaţia PNL la dialog pe tema Codului Fiscal şi a legii salarizării bugetarilor este cu atât mai actuală, întrucât majorările de salarii nu pot fi aplicate simultan fără a compromite stabilitatea economică.

"Chiar dacă revendicările diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar că ele nu pot fi îndeplinite simultan, fără a compromite stabilitatea financiar-bugetară a ţării. PNL consideră că guvernul actual nu poate gestiona valul de nemulţumiri sociale. Chemarea noastră la dialog adresată celorlalte forţe politice, în special pe tema codului fiscal şi a legii salarizării, este acum mai actuală şi mai necesară decât oricând", mai susţine Gorghiu.

Gorghiu mai afirmă că "Victor Ponta nu vrea să aştepte rezultatul consultărilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizării, pentru că nu mai e preşedinte de partid".

"Ponta vrea să secătuiască bugetul României pentru ca niciun partid, nici măcar PSD să nu mai poată guverna în linişte socială. E răzbunarea lui faţă de înfrângerea din PSD şi faţă de înfrângerea din alegerile de anul trecut. Repet: profesorii, medicii şi alte categorii profesionale au motive întemeiate să ceară creşteri salariale, dar acest lucru trebuie făcut coerent şi cu responsabilitate. Trebuie să stabilim ritmul şi etapizarea creşterilor salariale din sectorul bugetar", precizează copreşedintele PNL.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici