Gorghiu despre TVR: Am anticipat că PSD are alte planuri. Nu vom vota niciodată propunerea PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că s-ar bucura dacă membrii CA al TVR vor propune o persoană care să reprezinte interesele postului public, nu un "om de casă" a lui Liviu Dragnea, precizând că liberalii nu vor vota ''niciodată'' propunerea PSD.

931 afișări
Imaginea articolului Gorghiu despre TVR: Am anticipat că PSD are alte planuri. Nu vom vota niciodată propunerea PSD

Gorghiu despre TVR: Am anticipat că PSD are alte planuri. Nu vom vota niciodată propunerea PSD (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am refuzat să generăm o criză a TVR şi votul nostru a vot în sensul votării celui propus de Guvern, domnul Orbean. Am anticipat de săptămâna trecută că PSD are alte planuri cu TVR. Proiectul cu TVR falimentar în viziunea PSD se pare că devine realitate. A picat la foarte puţine voturi. Se reia procedura. Vom decide şi noi până mânie dacă susţinem noua propunere. Vă asigur că nu vom vota niciodată propunerea PSD şi că genul acesta de politică practicat de PSD, că orice instituţie publică terbuie să fie condusă de un PSDist, este o politică complet nesănătoasă căreia PNL o să i se opună de fiecare dată", a spus Gorghiu după ce Parlamentul l-a respins pe George Orbean.

Ea a subliniat că este o situaţie de criză pentru TVR.

''Dacă domnul Dragnea a vrut să fie responsabil şi de acest lucru, nu îmi rămâne decât să constat că este mare păcat că aşa se face politica de stânga în România'', a adăugat Gorghiu, afirmând că aleşii PNL au fost prezenţi şi au votat.

Copreşedintele PNL a afirmat că s-ar bucura dacă membrii CA vor propune o persoană care să reprezinte interesele TVR, nu un "om de casă" a lui Liviu Dragnea.

"Cinismul maxim din plen a fost că cei care îi sunt colegi domnului Dragnea au şi aplaudat că TVR nu are conducere. Era un extaz şi o voie bună,(...) mai aveau puţin şi jucau ţonţoroiul de bucurie că a picat propunerea Guvernului", a conchis Gorghiu.

Parlamentul a respins, marţi, validarea lui George Orbean, propunerea Consiliului de Administraţie (CA) al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al postului public.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici