Gorghiu: Discuţiile privind votul pe moţiune au început, continuă săptămâna viitoare, inclusiv cu UNPR

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că liberalii au început discuţiile cu partidele politice parlamentare pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe care o vor depune luni, afirmând că săptămâna viitoare vor avea negocieri inclusiv cu UNPR.

331 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Discuţiile privind votul pe moţiune au început, continuă săptămâna viitoare, inclusiv cu UNPR

Gorghiu: Discuţiile privind votul pe moţiune au început, continuă săptămâna viitoare, inclusiv cu UNPR

"Vreau să vă spun că discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început, le vom face toată săptămâna viitoare şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR", a declarat Alina Gorghiu, la Poiana Braşov, unde a avut loc Liga Aleşilor Locali ai PNL.

Gorghiu a mai spus că speră ca până săptămâna viitoare când urmează să aibă loc discuţii cu partidele din coaliţia de guvernare, atât Liviu Dragnea, cât şi Gabriel Oprea să dea dovadă de "echilibru şi prudenţă".

Întrebată dacă discuţiile nu se mai poartă cu fiecare parlamantar în parte, ci cu liderii de partide, Alina Gorghiu a afirmat că cele două formule de negociere nu se exclud.

"Cele două nu se exclud. Vom avea o discuţie atât cu liderii de partide politice parlamentare, cât şi cu fiecare parlamentar în parte. Şi sperăm că vor fi de data aceasta cu succes", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii au făcut toate demersurile necesare şi le cer lui Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea "să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis".

"Tot ce a ţinut de PNL, ca demers legal, constituţional a fost făcut. Acum mingea este în terenul domnului Dragnea, al domnului Oprea şi vom vedea ce decid, mai mult decât să le solicităm să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis", a mai spus copreşedintele PNL.

În ceea ce priveşte calendarul moţiunii de cenzură pe care o vor depune liberalii, Alina Gorgiu a spus că luni vor depune moţiunea la Parlament, urmând ca pe 24 septembrie să fie programată citirea moţiunii, iar, cel mai probabil, pe 28-29 septembrie să aibă loc votul pe moţiune.

"Luni o vom depune şi tot atunci vom vedea care este calendarul. Luni, pe 24 septembrie va fi citirea şi, probabil, 28-29 septembrie votul pe moţiune, nu este bătut în cuie. Ştiţi că termenele se stabilesc în Parlament de Birourile Permanente reunite", a spus Gorghiu.

Liderii PNL au anunţat, vineri, la finalul, Colegiului Director, decizia ca parlamentarii liberali să depună, luni, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, propunându-şi să organizeze în aceeaşi zi şi un miting în Bucureşti.

Ultima moţiune de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost dezbătută în 12 iunie. Moţiunea a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi "pentru", faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "împotrivă", iar 7 anulate.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, că o eventuală moţiune de cenzură a PNL nu are şanse să fie votată, el susţinând că "nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta".

Dragnea a afirmat, vineri, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că nu este o noutate faptul că PNL vrea să depună o moţiune de cenzură şi că, în opinia sa, moţiunea nu ar avea şanse să treacă de Parlament.

În acest context, Dragnea a spus că o eventuală schimbare a lui Ponta din funcţia de premier nu poate fi generată de moţiunea de cenzură a opoziţiei.

"E dreptul lor constituţional. (...) Nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta în partid. Dar nu cred că ne putem permite să intrăm într-o aventură politică. Cred că şi colegii din coaliţie susţin în continuare lucrul ăsta", a spus Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici