Gorghiu îi cere demisia ministrului Apărării, în scandalul legat de mandatul Şefului Statului Major

Senatorul Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a declarat, joi, la Timişoara, că ministrul Apărării ar trebui să-şi dea demisia, după ce decizia instanţei referitoare la suspendarea mandatului de Şef al Statului Major a fost pusă în aplicare şi a fost împuternicit un locţiitor.

204 afișări
Imaginea articolului Gorghiu îi cere demisia ministrului Apărării, în scandalul legat de mandatul Şefului Statului Major

Gorghiu îi cere demisia ministrului Apărării, în scandalul legat de mandatul Şefului Statului Major

Alina Gorghiu a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PNL Timiş, că ministrul Apărării, Gabriel Leş, ar trebui să-şi dea demisia din funcţie.

“Vă amintesc că decretul de prelungire al mandatului şefului major a fost suspendat astăzi (joi – n.r.) de instanţă şi vă mărturisesc că dă al dracului de prost pentru orice cetăţean care înţelege acest fenomen ca fix astăzi să se dea această decizie, când a fost vizita şefului NATO în România. Din punctul meu de vedere, ministrul Leş, care nu este decât un umil executant al dispoziţiilor domnului Dragnea, este obligat să-şi dea demisia de urgenţă. Asta pentru că astăzi am văzut o declaraţie halucinantă a domniei sale, şi anume aceea că abia de acum începe să se gândească la soluţii, la soluţii pentru viitorul Armatei”, a declarat senatorul liberal.

Alina Gorghiu a mai precizat că s-a ajuns în situaţia să nu avem şef al Armatei Române pentru că PSD are o ambiţie “prostească” de a “controla” instituţiile din ţară.

“În acest moment, în mod cert nu avem şef al Armatei Române. De ce? Pentru că există o ambiţie prostească a celor de la PSD de a controla absolut orice instituţie din România. Orice instituţie care a avut credibilitate în România a fost sfărâmată de aceşti pesedişti care vor să-şi infiltreze cadre până şi la vârful Armatei. Nu mare mi-ar fi mirarea dacă nu vor încerca acest lucru şi cu biserica ortodoxă română. Este singura instituţie care mai are credibilitate în România sau una dintre puţinele cu mare credibilitate în România la care încă nu au făcut alegeri şi nu şi-au pus un şef”, a adăugat Alina Gorghiu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Ciuca la conducerea Statului Major al Armatei, soluţia nefiind însă definitivă.

Gabriel Leş a declarat, după decizia magistraţilor de suspendare a decretului de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă de şef al Statului Major al Apărării, că în urma unor analize MApN va veni cu soluţii în acest sens.

„Cred că nu este contextul bun să vorbim despre o astfel de situaţie. Este o chestiune care ţine, până la urmă, de Ministerul Apărării Naţionale, este chestiune strict administrativă. Am aflat acum de această decizie. O să vedem soluţiile pe care o să le avem de acum înainte”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici