Gorghiu: Nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care respectă democraţia

Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că Guvernul Ponta a minţit populaţia cu iluzia că scăderea TVA înseamnă reduceri de preţuri, trimiţând apoi comisarii politici să ”muşineze rafturile magazinelor”, arătând că ”nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria”.

109 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care respectă democraţia

Gorghiu: Nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care respectă democraţia (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Gorghiu a a criticat Guvernul PSD, acuzându-l că ”a minţit populaţia inducând iluzia că scăderea TVA înseamnă automat şi reducerea preţurilor şi a trimis, apoi, comisarii politici să muşineze rafturile magazinelor după preţurile scăpate de sub controlul partidului.

”Este atât de greşit, acest lucru. Nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care înţeleg şi respectă democraţia, economia de piaţă şi statul de drept!

”PNL trebuie să se încadreze în afara extremelor, departe de patima populismului sau a cinismului. Vă propun să avem şi pe viitor o linie echilibrată, dar fermă, care să respingă deopotrivă pomenile, cât şi indiferenţa faţă de semeni. Implicarea nu este atributul stângii, ci doar al acelor politicieni care, indiferent de culoarea politică, refuză să fie leneşi sau nepăsători”, a spus Gorghiu, în şedinţa conducerii PNL.

Ea a mai arătat că politica de dreapta nu înseamnă abandonul cetăţenilor, ci reglementarea în interesul celor pentru care ne propunem să guvernăm.

”Vrem instituţii puternice şi corecte pentru că noi credem că acest lucru îl va ajuta pe cetăţean. Vrem stat de drept pentru că doar aşa îl putem proteja pe cetăţean de abuzuri şi inegalităţi. Vrem ca averea celor cu iniţiativă să nu mai fie considerată drept un bun colectiv pentru că ştim că ei produc locuri de muncă şi aduc bani la buget. Ceea ce nu vrem, însă, este ca preţurile să fie controlate de către stat şi trebuie să avem curajul de a spune acest lucru, chiar dacă nu vom fi populari”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu s-a referit şi la legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

În pofida ostilităţii actualei majorităţi PSD, am reuşit să impunem dublarea alocaţiilor pentru copii. Nu este act istoric, cu însemnătate peste sute de ani, dar, uneori, ştiţi, micile decizii contribuie la marile schimbări. Copiii nu sunt o categorie defavorizată şi nici nu trebuie priviţi drept o povară economică. Copii au drepturi legitime, iar familia, în ansamblul său, reprezintă o valoare de dreapta, în care noi credeam la fel ca Partidul Popular European, la care suntem afiliaţi”, a spus aceasta.

Ea a mai menţionat că ”mulţi s-au întrebat de ce PSD nu a făcut nimic pentru copii, de vreme ce, în mod eronat, se crede că orice fonduri alocate de la bugetul de stat poartă emblema social-democraţiei”.

” Bani aveau! Doar se laudă cu excedentul bugetar de câteva luni. Am putea crede că toata grija şi atenţia lor s-au epuizat doar pentru îngrijirea şi protejarea celor doi copii teribili ai acestui partid: Dragnea şi Şova. Nu ar fi însă un răspuns complet. S-a chinuit atât de mult premierul să economisească bani de la copii pentru a fi livraţi primarilor PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor şi, ghinion, a fost suficientă o clipă de neatenţie pentru PSD si un moment de combativitate pentru PNL, pentru ca PSD să-şi piardă puşculiţa electorală ascunsă în bugetul de stat”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici