Gorghiu: PNL aşteaptă demisia lui Tăriceanu din funcţie, după decizia CC în cazul Şova

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, că liberalii aşteaptă demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, în urma deciziei Curţii Constituţionale, privind neconstituţionalitatea hotărârii Senatului în cazul Dan Şova.

488 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL aşteaptă demisia lui Tăriceanu din funcţie, după decizia CC în cazul Şova

Gorghiu: PNL aşteaptă demisia lui Tăriceanu din funcţie, după decizia CC în cazul Şova (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

”În urma deciziei Curţii Constituţionale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Domnul Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl aşteptăm de la domnia sa este demisia din funcţie”, consideră Alina Gorghiu.

Aceasta a precizat, într-un comunicat de presă, că românii pot constata, încă o dată, că ”PSD nu ştie să-şi exercite puterea decât prin abuzuri”.

”PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituţia pentru senatorul Şova, de o lună şi jumătate. Frontul anti-justiţie PSD -Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca domnul Şova să rămână un super-cetăţean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliţie a fost una neconstituţională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestaţia liberalilor la Curtea Constituţională. Somaţi de Curtea Constituţională şi de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituţională, care neagă evidenţa: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Şova, nu pentru respingerea lor”, se mai precizează în comunicatul PNL.

Copreşedintele PNL menţionează că ”a trecut o lună şi jumătate în care PSD şi Tăriceanu s-au jucat de-a v-aţi ascunselea cu Constituţia”.

”Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgenţă, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru uşor pentru PSD. Cazul Şova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanţul premierului şi al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecţii i-ar da electoratul”, mai transmite Alina Gorghiu.

Curtea Constituţională (CC) a stabilit, miercuri, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.
Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că decizia CC referitoare la hotărârea Senatului privind cererea DNA în cazul lui Dan Şova va fi pusă în aplicare, dar trebuie să se aştepte publicarea motivării în Monitorul Oficial.

PNL a sesizat, în 23 aprilie, Curtea Constituţională, arătând că "Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză".

Liberalii precizau în sesizare că Hotărârea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I-a, nr.271 din 22 aprilie 2015, prin care Senatul constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Dan Şova este neconstituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici