Gorghiu (PNL): Discutăm cu UDMR despre formarea majorităţii parlamentare după decizia definitivă

Prim-vicepreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi pentru MEDIAFAX că discuţia legată de colaborarea cu UDMR pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare se va purta în momentul în care decizia de ieşire de la guvernare va fi una definitivă, obiectivul fiind înlăturarea actualului guvern.

548 afișări
Imaginea articolului Gorghiu (PNL): Discutăm cu UDMR despre formarea majorităţii parlamentare după decizia definitivă

Alina Gorghiu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat care este poziţia partidului faţă de decizia UDMR de a părăsi Guvernul Ponta.

”Am luat act şi mi se pare un gest firesc ţinând cont de opţiunea politică pe care electoratul maghiar a avut-o la alegerile prezidenţiale. Bănuiesc că această propunere va fi confirmată de forul de conducere al UDMR în 13 decembrie, pentru că orice analiză serioasă în UDMR ducea inevitabil la ieşirea de la guvernare a acestei formaţiuni politice”, a declarat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că discuţia la nivelul partidului se va purta după decizia definitivă a UDMR, când se va analiza formula unei noi majorităţi parlamentare.

”În momentul în care decvizia UDMR va fi una definitivă, evident că o discuţie în conducerea PNL va fi necesară pentru că obiectivul nostru de parcurs, anume acela de a îndepărta toxicul Guvern Ponta, rămâne în picioare şi cu cât mai repede se va putea coagula o nouă formulă a majorităţii parlamentare care să-l înlăture prin moţuine de cenzură cu atît mai bine”, a mai precizat Gorghiu.

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunţat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în şedinţa CRU din 13 decembrie.

Kelemen Hunor a anunţat, în urma şedinţei Consiliului Permanent al UDMR, care a durat mai bine de cinci ore, că recomandarea membrilor acestui for este ca UDMR să iasă de la guvernare.

El a precizat că o decizie în aceas sens ar urma să fie luată în şedinţa din 13 decembrie a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR.

Kelemen Hunor a spus că în urma alegerilor prezidenţiale UDMR a înţeles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea să se întoarcă mai mult către alegători.

”Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvenare”, a afirmat preşedintele UDMR.

El a mai spus că Uniunea nu vrea să creeze instabilitate prin ieşirea de la guvernare şi că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcţiona şi poate avea stabilitate şi fără UDMR.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici