Gorghiu: PNL îi va cere lui Ponta demisia în fiecare zi şi e dispus "la orice sacrificiu"

PNL îi va cere în fiecare zi demisia premierului Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, care a susţinut că PNL este dispus la "orice sacrificiu", inclusiv al "picării" guvernelor sale în Parlament, pentru ca astfel să fie declanşate alegerile anticipate.

526 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL îi va cere lui Ponta demisia în fiecare zi  şi e dispus "la orice sacrificiu"

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Gorghiu a spus că este un fapt fără precedent punerea sub acuzare a premierului în funcţie pentru fapte asimilate cu corupţia, ceea ce afectează România şi a constatat "cu stupoare" că Victor Ponta nici nu are de gând să demisioneze.

"Fiecare zi înseamnă capital pierdut. Îl întreb pe Victor Ponta cum poate să se adreseza înalţilor oficiali din afară, cum poate să ceară cetăţenilor şi societăţilor să nu facă evaziune fiscală cât timp el este pus sub acuzare pentru evaziune fiscală şi alte fapte de coruptie. PNL îi va cere în fiecare zi lui Victor Ponta să-şi dea demisia", a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că Ponta, în loc să-şi dea demisia, a convocat CeX al PSD abia luni, ţn loc sa o facă imediat.

"Fac apel la responsabilitate către toţi liderii PSD care înţeleg gravitatea momentului să-i ceară lui Victor Ponta să plece de la Palatul Victoria, pentru că înţeleg gravitatea momentului", a mai afrimat Gorghiu.

"Constat cât de necesară şi de actuală este încă acea propunere făcută de PNL după alegerile prezidentţale şi anume nevoia de alegeri anticipate. reiau astăzi acea propunere de alegeri anticipate. E nevoie sa ne asumăm şi sa punem punct crizei cu un parlament si un guvern credibil", a arătat Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că demisia premierului din funcţie creează premisa organizării alegerilor anticipate , acesta fiind scenariul în care să se formeze o majoritate credibilă. Ea a aratat că discuţia pe anticipate nu poate fi facută decât daca sunt de acord şi ceilalţi lideri ai partidelor politice.

Gorghiu a explicat că în momentul în care guvernul a căzut în Parlament este necesar să cadă încă două guverne pentru a se putea face alegerile anticipate.

Întrebată dacă PNL este dispus să accepte să-i cadă guvernele pentru alegeri anticipate, Gorghiu a spus că PNL este dispus să faca orice sacrificiu pentru a da un guvern credibil şi să scoată ţara din criza fără precedent în care se află.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici