Gorghiu: PNL şi-a declarat, în discuţiile cu Nuland, sprijinul pentru lupta împotriva corupţiei

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu susţine în urma întâlnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, că liberalii şi-au declarat angajamentul pentru sprijinirea luptei împotriva corupţiei, prin modificarea legislaţiei electorale şi a procedurilor parlamentare.

115 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL şi-a declarat, în discuţiile cu Nuland, sprijinul pentru lupta împotriva corupţiei

Alina Gorghiu, preşedintee PNL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Gorghiu precizează într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX că, în cursul întrevederii, Victoria Nuland a ”reiterat angajamentul ferm al PNL faţă de statul de drept, consolidarea instituţiilor democratice, buna guvernare şi combaterea corupţiei”.

”Cu ocazia acestor discuţii, am susţinut întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, care să se materializeze prin extinderea colaborării nu doar în planul securităţii, ci şi în plan economic, comercial şi cultural. Suntem conştienţi că lărgirea domeniilor de colaborare depinde în mare parte de rezolvarea problemelor de integritate şi de corupţie, iar PNL este determinat să contribuie efectiv la soluţii care să consolideze democraţia şi statul de drept”, se susţine Gorghiu.

Liderul PNL menţionează că ”Partidul Naţional Liberal va veghea, ca şi până acum, ca legislaţia anticorupţie să fie respectată, pentru a nu se mai repeta episoade similare legii amnistiei şi graţierii”.

”Cu atât mai mult cu cât ştim că sunt depuse două iniţiative legislative pe această temă, le vom solicita colegilor din celelalte formaţiuni politice respingerea lor în Parlament în cel mai scurt timp”, menţionează Gorghiu.

De asemenea, ea a afirmat că în cadrul discuţiilor a menţionat şi un alt obiectiv al PNL, ”anume reforma clasei politice, care trebuie să pornească de la regândirea sistemului de finanţare a partidelor în alegeri, pentru a combate corupţia”.

”Clasa politică trebuie să redevină responsabilă în relaţia cu celelalte instituţii ale statului. Din această perspectivă, este necesară adoptarea propunerii legislative iniţiate anul trecut de către PNL, care urgentează toate procedurile parlamentare prin care se răspunde solicitărilor Justiţiei privind arestarea preventivă sau începerea urmăririi penale a senatorilor şi deputaţilor”, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici