Gorghiu: PNL simte nevoia să discute cu preşedintele şi această lipsă de legitimitate a premierului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că la întâlnirea de la Cotroceni va ridica şi problema situaţiei lui Victor Ponta, susţinând că această situaţie are "o singură ieşire, fie demisia sau demiterea lui Victor Ponta".

382 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL simte nevoia să discute cu preşedintele şi această lipsă de legitimitate a premierului

Alina Gorghiu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebată dacă la Cotroceni va ridica problema lui Victor Ponta, Alina Gorghiu a spus: "O să ridic această temă în discuţie. Este foarte importantă tema pentru care am fost invitaţi. Este foarte important pentru România să discutăm cu preşedintele în funcţie tema strategiei de securitate, este foarte, foarte importantă. Va veni preşedintele cu siguranţă în această sesiune să-şi prezinte strategia în Parlament. Dar PNL simte nevoia să discute cu preşedintele României şi această lipsă de legitimitate a premierului. Nu este o problemă a opoziţiei dacă este sau nu vinovat Victor Ponta, ci că România este într-o criză profundă. Premierul nu mai are nicio legitimitate".

Gorghiu a adăugat că Ponta va avea întâlniri oficiale cu reprezentanţii europeni şi nu are legitimitate.

"Va avea înâlniri oficiale ( Victor Ponta - n.r.) cu reprezentaţii statelor europene. Cum va da Victor Ponta mâna cu ei? Va spune sunt Victor Ponta, sunt urmărit penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri în ţara mea şi sunt premierul României. Este o problemă majoră pentru România. Eu aş vrea să cred că îi vine mintea la cap şi îşi dă demisia", a mai spus ea.

Liderul PNL a spus că nu îi va cere nimic preşedintelui, ci îi va expune starea de spirit.

"Nu îi voi cere absolut nimic preşedintelui. Îi voi expune preşedintelui exact starea de spirit pentru că văd în Parlamentul României că este o criză politică şi facem apel la premier să deblocheze situaţia în care singur a băgat România, este o situaţie care are o singură ieşire, fie demisia sau demiterea lui Victor Ponta", a adăugat Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici