Gorghiu: PSD vrea să evite cu orice preţ o pronunţare a CCR privind alegerile locale. "Îl informez pe domnul Dragnea că de alegeri şi de rezultatul lor tot nu va scăpa"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că PSD vrea să evite cu orice preţ o pronunţare a Curţii Constituţionale pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că acest lucru arată că PSD ştie că actuala lege este neconstituţională.

249 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PSD vrea să evite cu orice preţ o pronunţare a CCR privind alegerile locale. "Îl informez pe domnul Dragnea că de alegeri şi de rezultatul lor tot nu va scăpa"

Gorghiu: PSD vrea să evite cu orice preţ o pronunţare a CCR privind alegerile locale. "Îl informez pe domnul Dragnea că de alegeri şi de rezultatul lor tot nu va scăpa" (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Faptul că PSD vrea să evite cu orice preţ şi cu orice mijloace o pronunţare a Curţii Constituţionale pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin demonstrează că PSD ştie că actuala lege este neconstituţională, iar demersul PNL are mari şanse de a fi validat printr-o decizie a Curţii", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Alina Gorghiu a afirmat că atacul PSD la PNL şi Guvernul Cioloş are două explicaţii simple: dorinţa de a acoperi ecourile eşecului înregistrat în tentativa sa de a limita dreptul la liberă exprimare şi teama de alegeri în două tururi.

Copreşedintele PNL i-a transmis liderului PNL că nu va scăpa de alegeri şi de rezultatul acestora, iar legea cenzurii îi va marca CV-ul politic.

"Îl informez pe domnul Dragnea că de alegeri şi de rezultatul lor tot nu va scăpa, iar legea cenzurii îi va marca, în continuare, CV-ul politic, la fel ca şi mituirea primarilor din fondul de urgenţă al Guvernului sau Ordonanţa de preluare forţată a primarilor opoziţiei, în preajma alegerilor prezidenţiale", a susţinut copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că PSD îi solicită premierului Dacian Cioloş să abroge Hotărârea de Guvern privind data alegerilor locale şi a susţinut că există ”tot mai multe indicii” privind o înţelegere între Guvern şi PNL, faptă care ar intra sub incidenţa legilor penale.

Concret, PSD îi cere premierului să abroge HG adoptate săptămâna trecută privind data alegerilor locale (5 iunie), hotârări care intră însă în vigoare la 22 martie. PNL a demarat deja demersurile privind atacarea în contencios administrativ a acestor acte, cu scopul de a ajunge la Curtea Constituţională şi de a obţine o decizie a Curţii privind legea alegerilor locale, în ideea în care liberalii vor revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD vrea să blocheze demersurile PNL şi susţine că premierul ar trebui să revoce HG şi să le emită, din nou, în aceeaşi formă, însă cu o săptămână înaintea datei limită de 75 de zile înaintea votării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici