Gorghiu şi Blaga: Ponta trebuie să demisioneze imediat. Acuzaţiile, incompatibile cu funcţia de premier

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga susţin, într-o declaraţie comună de presă, că Victor Ponta "trebuie să demisioneze imediat", arătând că "acuzaţiile împotriva sa sunt incompatibile cu funcţia de prim-ministru".

779 afișări
Imaginea articolului Gorghiu şi Blaga: Ponta trebuie să demisioneze imediat. Acuzaţiile, incompatibile cu funcţia de premier

Gorghiu şi Blaga: Ponta trebuie să demisioneze imediat. Acuzaţiile, incompatibile cu funcţia de premier (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Situaţia în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcţie să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aştepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relaţia cu partenerii internaţionali. Nu avem de a face cu tematică politică, aşa cum încearcă să prezinte situaţia Victor Ponta, ci cu acuzaţii de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea internă şi externă a Guvernului şi fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiţii de eficienţă şi bună reprezentare", afirmă Gorghiu şi Blaga.

Copreşedinţii PNL îi cer lui Victor Ponta să demisioneze din funcţie.

"Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorinţa de a rămâne la putere interesele şi imaginea României, să respecte funcţia şi instituţiile statului român şi să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia", au arătat Gorghiu şi Blaga.

"Facem, totodată, apel la social-democraţii care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunţe la funcţia guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzaţiile Justiţiei la adresa sa, atunci Ponta şi PSD vor trebui să-şi asume şi responsabilitatea pentru criza politică", adaugă cei doi lideri PNL.

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga susţin în finalul declaraţiei că, "în actualul context, moţiunea de cenzură a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidătoare la adresa românilor, a Justiţiei şi a normelor democratice, poate fi sancţionată cu îndepărtarea lui Victor Ponta".

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

PNL a depus, vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!". Moţiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici