Greva din Educaţie ar putea amâna rotaţia guvernamentală. Anunţul lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis spune că rotaţia guvernamentală ar putea fi amânată dacă greva din Educaţie nu încetează: „E nevoie ca guvernul şi coaliţia trebuie să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”.

411 afișări
Imaginea articolului Greva din Educaţie ar putea amâna rotaţia guvernamentală. Anunţul lui Iohannis

Sursa foto: Twitter/Klaus Iohannis

„Recunosc că am rămas puţin surprins că nimeni din cei care au organizat greva nu au constatat că exact în această perioadă Parlamentul a adoptat noile legi ale Educaţiei. (...) Eu sunt foarte mulţumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut necesară. Parlamentul a înţeles importanţa acestor legi. Mi-aş fi dori ca şi cei care vorbesc în ultima vreme despre ce ar trebui să facem că am făcut paşi şi vom face şi în continuare. Dascălilor, părinţilor, elevilor le spun atât: aveţi încredere. Lucrurile se vor îmbunătăţi - şi contextul general, şi felul în care va funcţiona sistemul educaţional. Sunt convins că şi salarizarea personalului didacticv va fi îmnbunătăţită, pentru că trebuie să facem acest pas în România”, spune Klaus Iohannis.

El spune că rotativa guvernamentală s-ar putea amâna dacă greva profesorilor continuă.

„În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura. Asta în condiţiile în care, sigur, greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. E nevoie ca guvernul şi coaliţia trebuie să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, încheie Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că îşi depune mandatul vineri, potrivit calendarului asumat în protocolul coaliţiei de guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici