Grindeanu, supărat pe Metrorex: Cât să mai accepte un român să subvenţioneze transportul în Capitală?

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Craiova, că ştie care sunt problemele Metrorex, însă aşteaptă soluţii de la conducerea companiei şi nu mai acceptă singura soluţie găsită: de a acoperi cu bani de la buget.

435 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, supărat pe Metrorex: Cât să mai accepte un român să subvenţioneze transportul în Capitală?

Întrebat despre problemele legate de neplata unor facturi pentru mentenanţă ale Metrorex, Sorin Grindeanu a spus că ştie problema companiei, dar crede că perioada în care facturile Metrorex se plătesc doar cu bani de la buget trebuie să se termine.

„Periodic se vine din partea Metrorex, în primul rând la Ministerul Transporturilor şi apoi la Guvern cu: Vrem bani! Asta se întâmplă şi când se face bugetul la începutul anului sau la sfârşitul anului precedent şi la rectificări. Eu am înţeles că de fiecare dată soluţia este să se vină cu bani de la buget. Sau soluţia pe care o are Metrorexul este să se vină cu bani de la bugetul statului ca să acoperim pierderile de acolo. Ştiu problemele de acolo legate de neplata unor facturi pe mentenanţă, lucrurile proaste legate de neimplementarea unor proiecte europene, dar, am mai spus, vreau să vă întreb cât se poate de direct: cât mai trebuie un craiovean sau un timişorean sau un clujean sau un ieşean să accepte ca din banii tuturor să subvenţioneze transportul în Bucureşti? Eu cred că această perioadă trebuie să se termine şi asta trebuie să înţeleagă şi cei de la Tarom, şi cei de la Metrorex”, a spus ministrul Transporturilor, într-o conferinţă la Craiova.

Acesta a afirmat că atât consiliile de adminsitraţie, cât şi directorii generali ai companiilor din Ministerul Transporturilor vor fi selectaţi, în perioada următoare, în funcţie de prevederile legale, cu atribute clare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici