Grupul independenţilor: Singura speranţă legată de reforma PSD vine dinspre DNA

Grupul parlamentarilor independenţi susţine că, prin eforturile de a bloca o construcţie politică de stânga, PSD confirmă potenţialul politic şi electoral al UNPR.

39 afișări
Imaginea articolului Grupul independenţilor: Singura speranţă legată de reforma PSD vine dinspre DNA

Grupul independenţilor: Singura speranţă legată de reforma PSD vine dinspre DNA (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"PSD nu mai este o formaţiune competitivă pe scena politică românească şi a devenit o anexă a PNL. În aceste condiţii, eforturile disperate pe care le fac social-democraţii arată că PSD ştie că se apropie sfârşitul supremaţiei sale pe zona stângii politice", se arată într-un comunicat al grupului parlamentarilor independenţi remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Parlamentarii independenţi îi transmit lui Victor Ponta "că trădarea şi trădătorii stau cu el la masă, chiar în conducerea PSD".

"În condiţiile în care PSD este format în proporţie de peste 40% din traseişti politici şi oportunişti, îl încurajăm pe domnul Ponta să aplice mai întâi în propriul partid principiile despre care vorbeşte. Deocamdată, constatăm că singura speranţă legată de reforma PSD vine dinspre DNA şi nu din zona actualei conduceri", spun independenţii.

Grupul independenţilor menţionează că şi-a asumat un proiect de centru-stânga şi va merge mai departe pe calea pe care a pornit.

"Avem convingerea că vom demonstra forţa politică şi susţinerea electorală a viitorului partid, inclusiv prin depăşirea PSD în numărul de mandate câştigate în alegeri. Astfel, UNPR va putea demonstra viabilitatea propriului proiect de centru-stânga, cu rezultate electorale concrete, singurele care contează în politică, fie ea naţională sau europeană", se mai arată în comunicat.

Reacţia independenţilor vine în contextul în care secretarul general al Partidului Socialiştilor Europeni, Philip Cordery, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, comentând intenţia parlamentarilor independenţi de a forma un nou partid de centru-stânga, că PES nu agreează diviziunile stângii, singurul partener rămânând PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că reacţia PES la intenţia unor foşti parlamentari PSD de a forma un nou partid de centru-stânga arată că în Europa seriozitatea şi consecvenţa sunt mai importante decât trădarea.

Grupul parlamentarilor independenţi a depus, vineri, actele pentru înscrierea partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), cererea urmând a fi luată în discuţie în 17 mai, de către instanţa Secţiei a V-a a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici