Grupurile PDL, mandatate să ceară audierea miniştrilor luni iar votul în plen marţi

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că liderii grupurilor parlamentare au fost mandataţi să ceară în BP reunite ca audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru să aibă loc luni după-amiază, iar votul în plen, marţi.

15 afișări
Imaginea articolului Grupurile PDL, mandatate să ceară audierea miniştrilor luni iar votul în plen marţi

Grupurile PDL, mandatate să ceară audierea miniştrilor luni iar votul în plen marţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Mandatul dat de conducerea PDL celor două grupuri parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor a fost pentru susţinerea în comisii şi în plen a Guvernului Croitoru", a anunţat Flutur.

El a spus că liderii PDL au cerut respectarea unui calendar pentru acest început de săptămână, astfel că liderii grupurilor parlamentare ale PDL vor solicita în şedinţa Birourilor Permanente reunite ca audierea miniştrilor desemnaţi să aibă loc luni după-amiază şi marţi dimineaţă, iar marţi după-amiază să se desfăşoare votul în plen.

Flutur a explicat că argumentul pentru acest calendar strâns al votării Guvernului Croitoru în Parlament este acela că România are nevoie, miercuri, de un Guvern trecut prin Parlament, pentru că oficialii FMI sunt aşteptaţisă vină la Bucureşti, pentru fondurile de peste 2,5 miliarde de euro necesare în perioada următoare.

"Considerăm că e nevoie de un calendar accelerat pentru audierea miniştrilor şi pentru votul final", a mai spus Flutur.

El a mai spus că argumentele pentru votarea în Parlament a a acestui Guvern ţin de faptul că este vorba de un Cabinet restrâns, cu 14 miniştri, cu persoane care au experienţă politică şi profesională, oameni din fostul cabinet dar şi oameni noi, specialişti.

"Sperăm ca şi ceilalţi parlamentari vor judeca la rece, şi vor judeca cu responsabilitate şi mai puţin cu logică de campanie", a mai spsu Flutur.

Întrebat dacă PDL a negociat cu celelalte partide parlamentare pentru susţinerea Guvernului propus de Lucian Croitoru, vicepreşedintele PDL a spus că partidul a transmis mesaje de solicitare a susţinerii parlamentare a acestor miniştri, dar că oficial nu a existat niciun fel de negociere.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii social-democraţi nu vor da aviz favorabil, la audierile din comisii, niciunui ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singură posibilă excepţie: Bogan Aurescu.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, vineri, că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici