Guvern, despre întâlnirea premierului cu liderii USR: Au fost discutate unele teme de actualitate

Premierul Dăncilă a avut, vineri, o întrevedere cu liderii USR ”în spiritul şi ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politică, dialog şi consens”, în cadrul discuţiei fiind abordate ”unele teme de actualitate”, informează Guvernul. ”Un alt subiect” a fost modificarea codurilor penale.

599 afișări
Imaginea articolului Guvern, despre întâlnirea premierului cu liderii USR: Au fost discutate unele teme de actualitate

Guvern, despre întâlnirea premierului cu liderii USR: Au fost discutate unele teme de actualitate

”Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Uniunii Salvaţi România (USR), condusă de preşedintele acestei formaţiuni politice, Dan Barna, în cadrul căreia au fost discutate unele teme de actualitate”, a anunţat Guvernul într-un comunicat de presă.

Potrivit Executivului, întrevederea a avut loc ”în spiritul şi ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politică, dialog şi consens”, pe perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

”Apreciez deschiderea dumneavoastră la dialog şi faptul că avem o discuţie constructivă în contextul în care România va prelua şi exercita Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului şi am convingerea că doar împreună, prin cooperare şi unitate, prin dialog cu reprezentanţii Opoziţiei şi ai întregii societăţi, putem avea o preşedinţie de succes”, a subliniat prim-ministrul, conform sursei citate.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat că în timpul întrevederii că fiecare membru al Cabinetului s-a pregătit temeinic pentru gestionarea tematicilor europene, echipa guvernamentală şi-a înţeles responsabilităţile, astfel încât în mandatul de şase luni pe care România îl va deţine la Consiliul Uniunii Europene să fie închise cât mai multe din cele 257 de dosare şi să progreseze dosare importante precum Brexit, cadrul financiar multianual, migraţia, viitorul Europei.

”Un alt subiect abordat”, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislaţiei penale şi de procedură penală.

”În acest context, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a subliniat faptul că este în lucru la Ministerul Justiţiei un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement. Primul-ministru a adăugat că va ţine cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislaţia naţională să fie în acord cu reglementările europene şi cu Constituţia României”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat, din partea USR, Dan Barna, Vlad Gheorghe, Stelian Ion, Cristian Ghinea.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, vineri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, de la Guvern, că a solicitat să nu fie emisă ordonanţă pe Codurile Penale în următoarea perioadă pentru a nu fi umbrită preşedinţia Consiliului UE, ce urmează să fie preluată de România.

"În acest moment, emiterea unei ordonanţe pe justiţie ar crea o criză de percepţie şi socială, fără precedent, care ar acoperi cu totul preluarea preşedinţiei (n.r.: Consiliului UE, de la 1 ianuarie)", a declarat Dan Barna, după discuţiile cu Vioric Dăncilă şi Tudorel Toader.

Liderul USR a anunţat şi solicitarea pe care a transmis-o celor doi.

"România va prelua cea mai prestigioasă poziţie de politică externă. Ar crea o vulnerabilitate de mesaj şi perfomanţa României va fi umbrită de subiectul unei ordonanţe. I-am înmânat şi un material legat de justiţie şi oportunitate şi am solicitat ca pentru cele 6 luni de preşedinţie Guvernul să nu emită ordonanţe pentru a avea o preşedinţie de minimă decenţă", a mai spus Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici