Guvern: Ungureanu este îngrijorat de derapaje, după ce i s-a transmis că va avea soarta lui Aldo Moro

Guvernul informează că premierul Ungureanu este "profund îngrijorat" de derapajele discursurilor politice şi cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, după ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că primul-ministru va avea "soarta lui Aldo Moro" dacă vine la Bârlad şi nu discută cu primarul.

1125 afișări
Imaginea articolului Guvern: Ungureanu este îngrijorat de derapaje, după ce i s-a transmis că va avea soarta lui Aldo Moro

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este profund îngrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot înregistra şi cere solidarizarea tuturor forţelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fără o reacţie comună a clasei politice responsabile şi a societăţii civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fără reacţie a unui asemenea discurs condamnă grav spiritul democratic şi afectează ordinea socială", se arată într-un discurs transmis, luni seara, de Guvern.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea "nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare".

Aldo Moro, important om politic italian şi preşedinte al Partidului Democraţia Creştină, a fost răpit şi ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roşii, în contextul în care propusese o colaborare între comunişti, socialişti şi catolici în perioadă de criză economică.

Aldo Moro a fost ministru de Externe în perioada 1970-1974, iar ulterior a ocupat postul de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici