Guvernul a decis: Băsescu va primi o locuinţă provizorie şi trebuie să părăsească vila Lac 3

Guvernul a decis să modifice cadrul legal prin introducerea unui articol care permite fostului preşedinte Traian Băsescu să primească o locuinţă provizorie până când vila care i-a fost acordată ca reşedinţă va fi renovată, dar procedura va fi reglementată prin intermediul Parlamentului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

3137 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis: Băsescu va primi o locuinţă provizorie şi trebuie să părăsească vila Lac 3

Guvernul a decis: Băsescu va primi o locuinţă provizorie şi trebuie să părăsească vila Lac 3 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a confirmat că a fost deja redactată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea cadrului legal.

"A existat o propunere de a fi inclusă în textul ordonanţei de urgenţă o modificare privind prelungirea contractului fostului preşedinte (cu RA-APPS-n.r.), iar Guvernul a decis ca această temă să fie discutată în Parlament", a spus Calotă.

Urmare a acestei modificări şi după ce îi va fi repartizată locuinţa provizorie, Băsescu va trebuie să părăsească vila Lac 3.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Imobilul necesită însă unele reparaţii şi lucrări de renovare, care încă sunt în executare.

Conform legii, Traian Băsescu trebuia să părăsească vila Lac 3 în maximum 60 de zile de la încheierea mandatului prezidenţial, respectiv până la 21 februarie.

La acel termen, surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că fostul preşedinte Traian Băsescu se va muta din vila Lac 3 după ce lucrările de reparaţie şi renovare a vilei care i-a fost atribuită recent de Guvern ca reşedinţă vor fi finalizate.

În decembrie, Guvernul a decis ca preşedintelui Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reşedinţă oficială, acesta urmând însă să folosească imobilul respectiv doar temporar, iar ulterior să se mute în Vila Lac 3, după ce aceasta va fi eliberată de Băsescu.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici