Guvernul a decis înfiinţarea unui mecanism interministerial pentru Brexit

În şedinţa de guvern de miercuri a fost aprobat memorandumul privind constituirea mecanismului interministerial pentru pregătirea mandatelor României şi urmărirea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

668 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis înfiinţarea unui mecanism interministerial pentru Brexit

Guvernul a decis înfiinţarea unui mecanism interministerial pentru Brexit (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

“S-a decis înfiinţarea unui mecanism interministerial, care include mai multe dimensiuni - înfiinţarea unui consiliu interministerial pentru Brexit, care va oferi sprijin pentru definirea poziţiilor României. Acesta va fi condus de primul ministru şi coordonat de ministrul delegat pentru afaceri europene. De asemenea, va fi înfiinţat un comitet pentru pilotaj care va pregăti mandatul general al României şi va urmări procesul de negociere UE-Marea Britanie. La nivel etnic vor fi constituite grupuri de lucru interministeriale destinate fundamentării mandatelor sectoriale ale României în negocieri, urmărind libera circulaţie a persoanelor, implicaţiile la nivelul bugetului UE şi relaţiile externe şi de securitate. Este posibil ca ieşirea efectivă să se întâmple pe mandatul nostru, când vom deţine preşedinţia la Consiliul UE”, a declarat miercuri Ana Birchall, ministru delegat pentru afaceri europene.

Aceasta a spus că România îşi va păstra şi consolida relaţiile cu Marea Britanie, urmând să fie continuat parteneriatul strategic în domeniul comerţului, securităţii, al apărării şi politicii externe.

“Vrem să-i asigurăm pe românii din Marea Britanie că drepturile lor vor fi respectate şi că situaţia lor este tratată cu responsabilitate de partenerii europeni şi de cei britanici”, a adăugat Birchall.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici