Guvernul a decis numirea lui Claudiu Lucaci în funcţia de consul general la New York

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, pe baza unei propuneri din partea MAE, numirea în funcţia de consul general al României la New York a lui Claudiu Lucaci, directorul Ştirilor TVR, decizia urmând să fie publicată în Monitorul Oficial.

658 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis numirea lui Claudiu Lucaci în funcţia de consul general la New York

Claudiu Lucaci (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ieri în şedinţa de Guvern a fost adoptată la propunerea MAE decizia de numire în funcţia de consul general al României la New York a domnului Claudiu Lucaci. Decizia urmează să fie publicată, conform procedurii, în Monitorul Oficial", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.

Predescu a ţinut să amintească că Lucaci a mai deţinut funcţia de consul general al României la Los Angeles.

Numirile în funcţiile de consul general se fac, conform legii, prin Hotărâre de Guvern.

Născut în 1967, Lucaci a fost jurnalist la TVR din anii ’90, el ocupând şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului Adrian Năstase în perioada 2001-2003. În 2004 a fost numit consul general al României la Los Angeles.

În 2009 a lucrat la ministerul Tineretului şi Sportului condus de Monica Iacob Ridzi.

A preluat funcţia de director al Ştirilor TVR în 2012, după ce Claudiu Săftoiu a devenit preşedinte-director general al instituţiei publice.

Lucaci e cunoscător al limbilor engleză, franceză şi germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici