Guvernul a majorat la 400 de lei ajutorul acordat anual veteranilor şi văduvelor de război

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, majorarea de la 370 de lei la 400 lei a ajutorului acordat anual veteranilor, văduvelor şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.

350 afișări
Imaginea articolului Guvernul a majorat la 400 de lei ajutorul acordat anual veteranilor şi văduvelor de război

Guvernul a majorat la 400 de lei ajutorul acordat anual veteranilor şi văduvelor de război

„A doua măsură luată astăzi (vineri-n.r) a fost aprobarea hotărârii de Guvern privind majorarea de la 370 de lei la 400 de lei a cuantumului ajutorului anual acordat veteranilor, văduvelor şi accidentaţilor de război. Vă aduc aminte că vine în completarea măsurii pe care am luat-o la şedinţa de la Alba Iulia, unde s-au mărit indemnizaţiile veteranilor, văduvelor şi invalizilor de asemenea, în medie cu 500%”, a declarat Marius Budăi, vineri,la finalul şedinţei de Guvern.

Ajutorul de stat vine în sprijinul a 7.380 de persoane.

„De ajutorul anual vor beneficia 7.380 de persoane, din care 6.900 persoane plătite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, 247 de persoane plătite de Ministerul Apărării Na ionale, 232 de persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii. Sumele destinate plăţii ajutorului anual care se acordă veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat se suportă din bugetele aprobate Ministerului Muncii, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ServiciuluicRomân de Informaţii pe anul 2018”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, remis vineri MEDIAFAX.

Ministerul a mai transmis că în anul 2017, cuantumul anual a fost de 370 de lei/persoană.

„În anul 2017, cuantumul ajutorului anual a fost de 370 lei/persoană şi au fost 10.066 de persoane beneficiare. Având în vedere că din datele transmise de Institutul Naţional de Statistică rezultă că preţurile chiriei, energiei termice şi energiei electrice au crescut cu aproximativ 10% în luna iulie a acestui an comparativ cu luna iulie 2017, Guvernul a decis să majoreze ajutorul acordat veteranilor, văduvelor şi accidentaţilor de război”, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici