Guvernul a numit 12 noi consuli generali; Ovidiu Grecea a fost mutat de la Rio la Vancouver

Guvernul a numit miercuri 12 noi consuli generali, susţinând că nominalizările au avut la bază un "proces de selecţie transparent, pe baza unor criterii obiective, procedură care se aliniază practicilor uzitate şi de alte state".

2848 afișări
Imaginea articolului Guvernul a numit 12 noi consuli generali; Ovidiu Grecea a fost mutat de la Rio la Vancouver

Guvernul a numit 12 noi consuli generali; Ovidiu Grecea a fost mutat de la Rio la Vancouver

Cele 12 numiri în funcţiile de consuli generali vizează posturi vacante sau posturi pentru care în termen de 90 de zile (termenul în care numirea va deveni aplicabilă) se va împlini mandatul de patru ani pentru consulul general aflat la post.

Astfel, au fost numiţi la post: Manuel Pleşa ( Barcelona), Mircea Ciulu (Hong Kong), Cosmin Dumitrescu (Los Angeles), Andreea Berechet (Manchester), Mircea Ghenea (Miami), Radu Sârbu (Rio de Janeiro), Teodora Mircea (Salonic), Anton Păcureţu (Sankt Petersburg), Iulian Niţu (Sydney) , Daniel Banu (Szeged), Cosmin Lotreanu (Trieste), Ovidiu Grecea (Vancouver).

Persoanele numite în cele 12 posturi de consul general sunt diplomaţi de carieră sau persoane cu experienţă diplomatică şi în administraţia publică, a precizat guvernul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici