Guvernul a retras Codurile civil, penal şi de procedură civilă şi penală din Parlament

Guvernul a decis, după consultarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să retragă din Parlament Codurile civil şi penal şi pe cele de procedură civilă şi penală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul-delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

23 afișări
Imaginea articolului Guvernul a retras Codurile civil, penal şi de procedură civilă şi penală din Parlament

Guvernul a retras Codurile civil, penal şi de procedură civilă şi penală din Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul a retras Codurile civil, penal şi pe cele de procedură civilă şi penală, pentru ca acestea să fie reanalizate de specialiştii Ministerului Justiţiei şi rediscutate în cadrul Guvernului şi supuse unor noi runde de consultări, cu specialişti în Justiţie.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a precizat că decizia de retragere din Parlament a Codurilor a fost luată după consultarea ministrului Justiţiei.

Ponta a menţionat că obiectivul Ministerului Justiţiei şi al Guvernului este retrimiterea în Parlament a Codurilor, într-o formă îmbunătăţită, până la finalul sesiunii parlamentare care va începe în luna februarie.

"Nici nu grăbim, pentru a avea timp de consultări şi pentru a elabora o formă mai bună a Codurilor, dar nici nu vrem să tragem de timp", a adăugat el.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, pe 11 noiembrie, că au fost finalizate Codurile civil şi penal şi cele de procedură civilă şi penală.

Demnitarul a afirmat că toate cele patru coduri au fost în dezbatere publică, fiind trimise numeroase, "chiar mii", de amendamente, care au fost analizate de comisiile de elaborare a codurilor, unele dintre acestea fiind integrate, iar altele respinse motivat.

Ministrul Justiţiei a mai spus că finalizarea codurilor constituie un progres, fiind de importanţă atât pentru sistemul judiciar, cât şi pentru raportul de ţară şi Mecanismul de Verificare şi Control al Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici