Guvernul a suplimentat bugetul instituţiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei

Guvernul a suplimentat luni bugetul instituţiilor care se ocupă de organizarea alegerilor cu suma de 60 de milioane de lei. O altă hotărâre adoptată de Executiv vizează stabilirea modelelor şi condiţiilor de confecţionare a documentelor necesare exercitării votului prin corespondenţă.

54 afișări
Imaginea articolului Guvernul a suplimentat bugetul instituţiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei

Guvernul a suplimentat bugetul instituţiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei

”Tot în şedinţa de Guvern de astăzi (luni-nr.) la propunerea Autorităţii Electorale Permanente au fost adoptate două hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor privind Preşedintele României şi având în vedere modificări legislative electorale făcute în Parlament în acest an pentru alegerea preşedintelui României, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetelor instituţiilor care au atribuţii în organizarea alegerilor cu suma totală de aproximativ 60 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2019.

Legea bugetului de stat a fost construită într-un anumit mod la începutul anului, apoi au venit acele modificări legislative în Parlament privind votul prin corespondenţă şi desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României în străinătate pe mai multe zile, e necesară o suplimentare a fondurilor pentru că vor fi mai multe buletine de vot, mai multe secţii de votare, mai multe urne, oameni care trebuie plătiţi pentru mai multe zile pentru organizarea alegerilor”, a declarat, luni, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu.

A doua hotărâre adoptată de Guvern vizează stabilirea modelelor şi condiţiilor de confecţionare a documentelor necesare exercitării votului prin corespondenţă.

”Cel de-al doilea proiect de hotărâre de Guvern la propunerea AEP este cel privind votul prin corespondenţă. Potrivit acestui document, se stabilesc modelele, dimensiunile şi condiţiile de confecţionare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă, anume: plicul în care sunt transmise alegătorului toate documentele, plicul exterior, forma acestuia, plicul interior, forma acestuia, autocolantul cu adresa Biroului Electoral pentru votul prin corespondenţă, certificatul de alegător, autocolantul cu menţiunea <<votat>>. Se stabilesc şi tipurile de servicii şi produse poştale utilizate pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat, Camera Deputaţilor şi pentru Preşedintele României. Sunt defalcate tipurile de servicii şi produse poştale având în vedere două fluxuri: fluxul plecări-trimiteri poştale din România şi fluxul sosiri-trimiteri poştale în România. Şi sunt stabilite şi tipuri de cheltuieli aferente votului prin corespondenţă pe fluxurile menţionate anterior”, a adăugat Barbu.

Taguri:
aep,
hotărâri,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici